Na ovogodišnjem sajmu E3 je Bethesda za vrijeme svoje konferencije napokon progovorila o novoj Prey igri. Original je izašao 2006. godine i bio je zanimljiva pucačina koja vas je stavila u cipele Indijanca Tommyja koji je otkrio da ima posebne vještine nakon što su se na Zemlji pojavili vanzemaljci i oteli njega, djevojku i djeda zajedno s velikom količinom ljudske populacije.

No, novi Prey neće imati nikakve veze s tom radnjom i likovima. Ovu obavijest je igračima prenio šef razvojnog tima Arkane Studios putem videa na sljedeći način:

“Prey nije nastavak, nije reizdanje i nema nikakvu poveznicu s originalom. Morate na njega gledati kao novi pogled na IP. Ne radi se samo o pucanju. Nova igra je više kao hibrid u kojem se kombiniraju priča, akcija i malo RPG-a. Imate oružja, ali i mnogo drugih stvari, poput moći koje možete naučiti od vanzemaljaca”.

Još uvijek se o Preyju ne zna mnogo detalja, kao ni točan datum izlaska. Bethesda i Arkane su odredili da će igra izaći tijekom 2017. godine, a ako želite pratiti razvoj događaja spremite službene stranice igre.