Kraj tjedna nam je opet tu, a s njime dolazi i naša tjedna rubrika TJEDAN IZA NAS. Opet je bilo velikih najava i događaja, pa krenimo kronološkim, no ne nužno i abecednim, redom.

Prva velika vijest ovog tjedna bila je najava SNES minija koji nam stiže nakon velikog uspjeha koji je postigao NES mini. SNES mini dolazi sa 21 igrom već učitanom na konzolu i dodatnim kontrolerom. Kako bi već poželjni komadić nostalgije postao još poželjniji, Nintendo je s konzolom upakirati i nikad prije objavljeni Starfox 2 koji ćemo moći zaigrati kada SNES mini krene u prodaju u rujnu.

U utorak nam je stigao i novi veliki DLC za Final Fantasy XV imena Episode Prompto koji nas svojom igrivošću podsjeća na Metal Gear Solid. Pokrenuti su i serveri za besplatni MMO Secret World Legends kojeg razvija Funcom, studio poznat po Age of Conanu. Ekipa Sniper Ghost Warriora 3 priznala je greške koje su napravili s igrom, a kao jednu od najvećih istaknuli su odluku da igra ima otvoreni svijet.

Također smo saznali da će Destiny 2 za razliku od Destinyja imati puno bolju narativnu strukturu te da nas očekuje epski centralni konflikt čije smo elemente mogli vidjeti u dosadašnjim trailerima, a u Diablo 3 konačno je stigao DLC Rise of the Necromancer kojeg su fanovi s nestrpljenjem očekivali.

Fanovi Assassin’s Creeda i mobilnih igara dobivaju pravi mali draguljčić jer razvojni studio zaslužan za Fallout Shelter radi na Assassin’s Creed: Rebellionu, free-to-play strateškom RPG-u za Android i iOS. Tužne vijesti za fanove Arkanea stigle su ovaj tjedan kada je osnivač studija i glavni čovjeka Preya i prvog Dishonoreda, Raphael Colantonioodlučio napustiti studio i posvetiti se privatnom životu. S druge strane, su-osnivač Playdeada Dino Patti, studija koji potpisuje Limbo i Inside, otkrio je svoju novu igru Somerville na kojoj radi s filmskim animatorom Chrisom Olsenom. Patti i Olsen su također osnovali i vlastiti studio Jumpship.

Respektabilna tvrtka koja se bavi istraživanjem tržišta igara, DFC Intelligence tvrdi kako će se Xbox One X do 2021. godine prodati u 17 milijuna primjeraka. Kažu da je konzola namijenjena za usku demografiju te kako 4K i high-end tehnologija još uvijek nije toliko raširena.

BioWare je srušio snove svim fanovima Jade Empirea koji su uskoro očekivali nastavak rekavši kako su previše zaokupljeni s Dragon Ageom kako bi radili i na Jade Empireu 2. Iako je kreativni direktor u BioWareu Mike Laidlaw rekao kako ima jasnu viziju i priču za Jade Empire 2, trenutno nemaju dovoljno kapaciteta za razvoj igre.

Jedna od najvećih vijesti ovog tjedna bilo je konačno objavljivanje službenog datuma izlaska Starcraft: Remastereda kojeg ćemo zaigrati 15. kolovoza. Što nas sve novoga očekuje u remasteru saznajte na ovoj poveznici.

I ovaj tjedan bilo je šuškanja i glasina. Ovaj put u žiži događaja bio je Mass Effect: Andromeda i nagađanja o story DLC-u za igru, a u cijelu priču uključena je lažna tvrtka koja je tvrdila da razvija DLC. Definitivno bacite oko na članak jer je jako zanimljivo štivo.

Kraj tjedna obilježila je vijest da popularni superherojski MMOARPG Marvel Heroes dolazi na konzole i nosi podnaslov Omega. MMOARPG kojeg vole i publika i kritičari besplatan je za PS4 i Xbox One, a što sve donosi saznajte ovdje.

I to je sve što donosi ovaj TJEDAN IZA NAS. Poprilično dobar tjedan rekli bismo. Do iduće nedjelje, pozdrav!