Prije nekoliko dana na Facebook profilu firme Sinclair Networks pojavila se vijest o tome kako su otkazani singleplayer story DLC-jevi za Mass Effect: Andromedu. Cijeli internet se podigao na noge kako bi saznao nešto više detalja o tome, a onda je spomenuta Facebook vijest odjednom obrisana. Tko su Sinclair Networks, imaju li uopće veze s Andromedom, tko tu koga i da li su Andromeda story DLC-jevi na kraju u izradi ili ne?

Naime, Sinclair Networks se na Facebooku predstavlja(la) kao austrijska firma koja je specijalizirana za pružanje tehničke podrške developerima. Njihova misija je, kako je između ostalog stajalo u njihovom opisu, razvijanje servera, rješavanje bugova i stvaranje zakrpi  za vodeće svjetske developere.

Za sebe su tvrdili da su bili unajmljeni od strane BioWarea kako bi nakon izlaska Andromede radili na poliranju igre ali i kako bi sudjelovali u izradi tri story DLC-ja za igru. Potom su pažnju čitavog interneta pridobili upravo gore spomenutim facebook statusom o tome kako su story DLC-jevi za Andromedu ipak otkazani.

Status s Facebook stranice Sinclair Networksa, koji je u međuvremenu obrisan.

Naravno, ta informacija, osim što je zakuhala raspravu na čitavom internetu, došla je i do BioWarea i Electronic Artsa, od kojih su svi očekivali očitovanje. Tako su BioWareovi producenti Michael Gamble i Fernando Melo, koji su radili na Andromedi, prekjučer putem svojih twitter profila objavili kako su informacije koje Sinclair Networks iznosi potpuno lažne. Ne samo to, nego da u BioWareu nikad nisu ni čuli za tu lažnu firmu, a kamoli surađivali s njima.

Tako nakon svega ispada da je Sinlacir Networks potpuno lažna i nepostojeća firma (u trenutku pisanja ovoga teksta, na Facebooku više nije ni moguće pronaći stranicu firme, jer je ista izbrisana), a Mass Effect Andromeda DLC-jevi nikad nisu ni bili u njihovim rukama.

No ono što je na kraju tužno, ako se ustanovi da je istina, jest informacija koja stiže s portala Kotaku nakon što se situacija smirila. Naime, iako je Sinclair Networks na kraju lažna firma koja doista nije imala nikakve veze s Andromeda DLC-jevima, izvori bliski BioWareu potvrdili su nevezano uz to da se na story DLC-jevima za Andromedu ipak nažalost ne radi (što mnogi već i vjeruju od prije, obzirom na cjelokupnu situaciju s Andromedom i BioWare Montreal studijom koji je rascjepkan i raširen na više različitih projekata).  O tome se producenti BioWarea u ovom trenutku ne žele izjasniti jer, kako kažu, ne smiju još govoriti o budućnosti njihovih projekata.

Što će na kraju biti s Mass Effect: Andromeda singleplayer story DLC-jevima, zasad nije sigurno, ali nadamo se pozitivnom ishodu i da će kad-tad ugledati svjetlo dana, makar potrajalo duže vremena.