Iza naš je još jedan iznimno zanimljiv tjedan u gamingu koji je bio pun curenja informacija, kontroverzi i najava koje su nas razveselilo. Pa krenimo kao i obično kronološkim, no ne nužno i abecednim, redom.

Jedna od prvih vijesti početkom ovog tjedna bilo je curenje concept arta za novu avanturu Lare Croft koja bi po svemu sudeći trebala nositi naslov Shadow of the Tomb Raider. Također smo saznali da Microsoft radi na novoj igri koja bi trebala biti njihov odgovor na Horizon Zero Dawn. Radi se o projektu kojeg bi trebali zaigrati tek za 3 do 4 (ili čak više) godina.  Nostalgičnu stranu u nama probudila je najava nove Atari konzole za koju neki pretpostavljaju da će pokušati replicirati uspjeh Nintendovog NES Classic Minija.

Sve fanove autobrodoavion utrka obradovala je vijest da su krenuli prijave za betu Ubisoftovog The Crewa 2, dok je fanove stealtha zasigurno obradovalo što besplatno mogu zaigrati prvu epizodu Hitmana na svim platformama na kojoj je igra izašla.

Naši novčanici ovaj mjesec će biti prazniji nego inače budući da je krenula nova Steam ljetna rasprodaja, no postoje neke stvari za  koje Steam i jaki PC nisu dovoljni, a jedan od reprezentativnijih razloga zašto treba posjedovati konzolu, tj. PS4, došao je u vidu produženog gameplay video Uncharted: The Lost Legacyja. Također smo saznali i da zasebna Uncharted avantura vrlo vjerovatno nije kraj serijala te kako će se on nastaviti, makar bez Nathana Drakea.

Plebs koji posjeduje konzole moći će uskoro zaigrati fantastični old-school RPG Pillars of Eternity čije kompletno izdanje stiže 29. kolovoza. Solstice Chronicles: M.I.A., twin-stick shooter domaćeg razvojnog studija Ironward, dobio je teaser trailer i datum izlaska. Akcijski twin-stick spektakl iz Samobora moći ćemo zaigrati 26. srpnja.

Saznali smo i da će fantastični remaster Call of Duty: Modern Warfarea 27. lipnja krenuti u prodaju kao zasebna igra nakon što ga se moglo ugrabiti jedino putem posebnog Legacy izdanja Call of Duty: Infinite Warfarea. Ovogodišnji gamescom po prvi puta u njegovoj povijesti otvorit će njemačka kancelarka Angela Merkel te tako pojačati važnost najvećeg gaming događaja na svijetu kojeg je prošle godine posjetilo skoro 350,000 tisuća ljudi. Na gamescomu ćemo saznati i neke važne vijesti o Final Fantasyju XV, a radi li se o ekspanziji ili nekom značajnijem DLC-u ostaje nam za saznati.

Veliku buru podigla je vijest o ukidanju popularnog modding alata OpenIV za GTA V, što je rezultiralo valom negativnih ocjena igre na Steamu. Nakon intenzivnih razgovora mod je vraćen online, a iz Rockstara i Take-Twoa su odlučili kako neće poduzimati pravne akcije na one koji razumno koriste mod u singleplayeru, no oni koji ga koriste za multiplayer komponentu bit će pod posebnom prismotrom.

Ovaj tjedan smo također krenuli s novom tjednom rubrikom na našem portalu, “IGRE KOJE IZLAZE U IDUĆEM TJEDNU”, u kojoj možete saznati koje igre izlazi u idućem tjednu. Logično.