Iako se CD Projekt Red već neko vrijeme intenzivno bavi razvojem novog RPG-a Cyberpunk 2077 i unatoč tome što su rekli kako je serijal Witcher u stanju mirovanja, kroz Thronebreaker: The Witcher Tales opet su nas vratili u taj svijet kojeg su napravili na temelju knjiga Andrzeja Sapkowskog. Radi se o igri za jednog igrača koja spaja RPG i kartašku igru Gwent koju smo prvi put zaigrali kao Geralt u The Witcher 3: Wild Hunt.

Kada je razvojni tim prvi put spominjao kampanju za jednog igrača u kojoj će igrači sve borbe odrađivati kroz Gwent, plan je bio da ona izađe u sklopu online multiplayer kartaške igre istog imena, no kasnije su odlučili da bi bilo bolje da ih razdvoje. Zbog toga smo krajem listopada dobili i single player iskustvo, kao i novu verziju online igre Gwent: The Witcher Card Game.

Thronebreaker je najprije izašao za PC i to kao ekskluziva za GOG, ali kako su prodajni rezultati bili lošiji od očekivanog, CD Projekt je izdao igru i na Steamu. Sada se zabavi mogu pridružiti i konzolaši, budući da je igra od danas dostupna za Xbox One i PlayStation 4.

Za one koji ne znaju, Thronebreaker: The Witcher Tales prati kraljicu pokrajina Rivia i Liria, Meve, i njenu borbu protiv invazije frakcije zvane Nilfgaard. Kao i u ostatku serijala Witcher, odluke koje donosite nisu nimalo jednostavne, a većina ih ostavlja posljedice na svijet kojim se krećete. Kao što smo spomenuli, borba se odvija kroz kartanje, pa imajte to na umu ako očekujete punokrvni RPG.

Ako vam treba više informacija o igri, posjetite službene stranice, dok se najnoviji trailer i prikaz igre nalazi ispod teksta.