Iz CD Projekt RED-a očekivali su bolje prodajne rezultate svog Thronebreaker: The Witcher Tales, singleplayer RPG-a baziranog na kartaškoj igri Gwent. Inače, Thronebreaker je kritika iznimno nahvalila, a i igračima se svidjela. Bar onima koji su je kupili.

Adam Kiciński, CEO CD Projekt RED-a, je u financijskom razgovoru o uspjesima u trećem kvartalu rekao kako se igra izuzetno svidjela zajednici što je povećalo očekivanja o prodaji igre. “Nažalost, bar trenutno, ta očekivanja nisu se ispunila. Ipak, ostajemo optimistični. Očekujemo prodavati Thronebreakera godinama, usprkos činjenici što inicijalni prodajni rezultati nisu bili oni koje smo očekivali.”, rekao je Kiciński.

Jedan od razloga slabije prodaje možda leži u činjenici što je Thronebreaker: The Witcher Tales bio ekskluzivan za GOG, CDPR-ovu vlastitu digitalnu platformu za distribuciju igara. Kiciński je rekao kako se igra pojavila na GOG-u iz očitih razloga budući da se radi o njihovoj platformi koja im je prioritet, ali i zato što su htjeli da igrači koji ih podupiru preko GOG-a prvi zaigraju CDPR-ovu novu igru. “Ipak, GOG ima značajno manji doseg of Steama, a znamo da postoji ogromna zajednica zaljubljenika u Witcher na Steamu te smo, na koncu, i zato odlučili izdati igru i tamo.”, nastavio je Kiciński.

Budući da podnaslov Thronbreakera sugerira da bismo mogli dobiti i druge igre iz The Witcher Tales, postavilo se pitanje hoće li se zbog loših rezultata prodaje promijeniti potencijalni planovi za druge igre iz The Witcher Talesa. “Što se tiče drugih nastavaka u The Witcher Talesima, nismo još uvijek najavili ništa u tom pogledu. Naravno, ovisno o rezultatima Thronebreakera – što pretpostavljam da će se nastaviti u pozitivnom smjeru. Thronebreaker nije financijski neuspjeh, samo što su naša očekivanja bila zaista visoka – svi ti faktori bit će faktor razmatranja kada ćemo donositi odluku o budućim projektima ove vrste. Sada je svakako prerano za ikakve specifičnosti.”, zaključio je Kiciński.

Našu recenziju Thronebreaker: The Witcher Talesa, možete pročitati u idućem broju Reboota koji na kioske stiže ovaj tjedan!