THQ Nordic u novom financijskom izvješću za javnost potvrdio je kako radi na novom nastavku u serijalu Saints Row ali i da je jedan od tvoraca serijala TimeSplitters uključen u razvoj novog nastavka.

O novom nastavku Saints Rowa, budući da se radi o financijskom izvještaju, informacija zaista nema mnogo osim da je igra već duboko u razvoju. Podsjećamo, Saints Row 4 izašao je 2013. godine, a ekspanzija Gat Out of Hell dvije godine poslije što znači da na novu dozu Saintsove prepoznatljivo sulude open-world akcije čekaju više od četiri godine.

Kad su TimeSplittersi u pitanju, već smo pisali o tome kako je THQ Nordic kupio IP (THQ Nordic je vlasnik Koch Media, da ne bi bilo zabune, op.a.), a nakon dugog perioda stagnacije serijala izgleda kako se radi na novom nastavku. Fanove serijala zasigurno će razveseliti činjenica da jedan od su-tvoraca TimeSplittersa Steve Ellis radi na projektu. Inače, Ellis je veteran industrije videoigara koji je prethodno radio u Rareu i Free Radical Designu.

I na koncu, budući da je fnancijski izvještaj zaista krcat informacijama, saznali smo nešto i o zavrzlami znanoj kao Dead Island 2 koji je najavljen na E3-ju 2014. Problematičnom razvoju valjda će konačno doći kraj budući da je THQ Nordic projekt proslijedio Deep Silver Dambusteru (koji je inače nasljednik Free Radical Designa). Podsjećamo, Dead Island 2 prvotno je bio u rukama Yagera, potom je nakon godinu dana završio u rukama Sumo Digitala koji nakon tri godine napuštaju projekt. Nadajmo se da će Dambuster imati puno više sreće.

Budući da smo u prethodnom paragrafu napisali “na koncu” kao da završavamo ovu vijest, moramo priznati kako smo se grdo prevarili budući da se THQ Nordic u izvještaju također pohvalio akvizicijom razvojnih studija Gunfire Games te Milestone. Gunfire Games nasljednik je Vigila te su glavna pokretačka snaga iza Darksidersa dok je Milestone najpoznatiji po svom serijalu MotoGP.

Eto ga, sad smo gotovi.