Avantura The Sinking City, u kojoj ćete kao detektiv istraživati grad pun bizarnosti i nadnaravnih zastrašujućih elemenata preuzetih iz djela H.P. Lovecrafta, u izradi je već nekoliko godina. Prema prvom planu, trebali smo je do sada već zaigrati, ali su razvojni tim Frogwares i izdavač Bigben Interactive u zadnji čas odlučili odgoditi izlazak bez previše dodatnih objašnjenja. Nakon toga su nastavili pričati o igri i prikazivati detalje kroz gameplay trailere, objavili su novi datum izlaska, da bi nas danas odlučili podsjetiti da nas čekaju svakakve neugodnosti.

Privatni istražitelj Charles W. Reed će osim kopnenog dijela fiktivnog grada Oakmonta u kojem su se počele događati neobične stvari istražiti i što ima ispod površine vode, a prema onome što se može vidjeti u traileru odgovor je ništa lijepo. Tim će igračima ponuditi da svaki slučaj istraže na način na koji žele s alatima koje će imati na raspolaganju, no uz to ćete morati dokučiti zašto vi sami gubite razum, koje su to mračne sile obavile taj grad u kojem stalno pada kiša i zašto je većina stanovništva pomahnitala.

The Sinking City je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ako ne dođe do odgode u posljednji čas, moći ćemo ga zaigrati 27. lipnja na sve tri platforme. Kao i dosta drugih igara za koje su se izdavači u posljednjih pola godine odlučili na privremenu ekskluzivnost za Epic Games Store, isto je napravio i Bigben Interactive, pa će igra na Steamu postati dostupna tek iduće godine. Sve što je razvojni tim objavio možete proučiti na službenim stranicama, a spomenuti jezivi trailer nalazi se ispod teksta.