The Sinking City – akcijska horor istraživačka igra otvorenoga svijeta inspirirana djelima H.P. Lovecrafta na kojoj radi studio Frogwares trebala je izaći 21. ožujka – za manje od mjesec dana, no čini se da je sada izlazak igre iznenadno odgođen za nešto kasnije tijekom ove godine.

Podsjetimo se, The Sinking City praktički je nastao iz nekadašnje Frogwaresove verzije igre Call of Cthulhu, s obzirom da je još od 2014. poznato da je Frogwares radio na službenoj igri, no naknadno je taj posao dobio Cyanide Studio koji je svoju igru Call of Cthulhu izbacio na tržište prošle godine, a Frogwares je odlučio nastaviti rad na vlastitoj igri u istom univerzumu inspiriranom Lovecraftovim djelima.

Već neko vrijeme datum izlaska igre The Sinking City bio je postavljen na 21. ožujka 2019., no jučer je stigla neslužbena vijest da će igra kasniti. Naime, na stranicama poznatog online dućana Amazon datum izlaska za PlayStation 4 i Xbox One verzije igre jučer je promijenjen s 21. ožujka na 31. svibnja.

“Hoću li ugledati svjetlo dana ove godine?!” – upitao se protagonist igre Charles W. Reed zajedno s nama.

No, da bi čitava situacija bila još kompliciranija, na Steam stranici igre sada više uopće ne postoji konkretni datum izlaska, već stoji samo okvirno 2019. godina, iako je dosada pisalo 21. ožujka.

Moramo priznati da nije potpuno začuđujuće da Frogwaresu ipak treba odgoda, pogotovo ako se uzme u obzir kako je marketinška kampanja već neko vrijeme gotovo nepostojeća i da nismo već dugo vidjeli gotovo nikakav novi gameplay materijal (još od kolovoza prošle godine), a iz tih prijašnjih prikaza igre bilo je vidljivo kako je čitav projekt poprilično ambiciozan ali nedovršen.

U trenutku pisanja ovoga teksta ni razvojni studio Frogwares niti njihov izdavač Bigben Interactive nisu se službeno oglasili o odgodi datuma izlaska igre The Sinking City te ostaje vidjeti što oni imaju za reći o tome i kada će zaista igra izaći. Mi imamo nade i vjerujemo da će to u svakome slučaju biti 2019. godina. No, znate onu dobru staru: “Nada umire posljednja”.