Prekjučer smo pisali o tome kako je horor avantura inspirirana Lovecraftovim djelima The Sinking City, iza koje stoji ukrajinski tim Frogwares, vrlo vjerojatno odgođena i da već dugo nismo dobili novi prikaz gameplayja. Razvojni tim je danas odlučio riješiti barem jednu od te dvije stvari – datum izlaska ne spominju, ali su nam zato pokazali kako će izgledati istraživanje bizarnog grada Oakmonta i njegovih stanovnika.

Glavna mantra koje se tim drži je “nećemo vas držati za ruku“. Žele da sami riješite svaki slučaj – od traženja dokaza i ispitivanja osumnjičenika do pretraživanja lokacija. Na mapi nećete imati nikakve oznake i u ni jednom trenutku vas igra neće uputiti u nekom smjeru, nego ćete sve morati dokučiti sami. Kako to ipak ne bi bilo toliko zeznuto, protagonist Charles W. Reed ima neke trikove koje može koristiti.

Kako biste uočili skrivene detalje na dokazima moći ćete koristiti nešto što se zove Mind’s Eye, vještina zvana Retrocognition omogućit će vam da pregledate posljednje trenutke nekog zločina, The Omens će vam otkriti stvari koje obični detektivi ne mogu vidjeti, a Archives su tu da vam otkriju povijest grada. Sve što otkrijete možete zatim spojiti u Mind Palace, mehanici koja se igračima svidjela iz prijašnjih Sherlock igara za koje je također zaslužan ovaj tim.

Novi gameplay i svijet kojeg je Frogwares stvorio i dalje izgledaju zanimljivo, a The Sinking City ćemo moći zaigrati na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One. Iako se to trebalo dogoditi za nešto manje od mjesec dana, ni tim ni izdavač nisu spomenuli novi datum, pa ćemo za tu informaciju morati pričekati još neko vrijeme. Sve što znamo o igri nalazi se na službenim stranicama, a najnoviji trailer možete pronaći na dnu teksta.