Ako ste u bilo kojem trenutku od izlaska igre The Sims 4 pomislili da je upravo iduća ekspanzija i posljednja, odnosno da su razvojni studio Maxis i izdvač Electronic Arts ispucali sve ideje za ovu igru – gadno ste se prevarili. The Sims 4 će već ovog lipnja dobiti novu ekspanziju pod imenom The Sims 4 Eco Lifestyle Expansion Pack

Kao što i samo ime govori, Simsi su odlučili “živjeti” zeleno prihvaćanjem alternativnih oblika energije, uzgajanjem vlastite hrane i korištenjem solarnih panela za proizvodnju struje ili čak sakupljanjem kišnice za vodu. U igru nam stiže novi svijet Evergreen Harbor u kojem Simljani svakom odlukom imaju direktan utjecaj na ekološku situaciju, pa će tako bacanje otpadaka u prirodu rezultirati onečišćenjem zraka ili akumuliranjem smeća, dok će skupljanje i recikliranje pomoći prirodi da procvjeta.

Simljani s novom ekspanzijom mogu izgraditi ekološki prihvatljive domove uz pomoć starog i obnovljenog namještaja, a nudi se i opcija izbora travnatih površina naspram klasičnih krovova te nošenja reciklirane odjeće. Živjeti zeleno znači i odabir novih ekoloških poslova poput Civil Designer ili Freelance Crafter. Doslovce svaka odluka naših Simljana utjecat će na ovaj ili onaj način na promjenu u svijetu u kojem žive.

The Sims 4 Eco Lifestyle Expansion Pack stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One već 5. lipnja.