Survival igra The Long Dark već je dugo godina u razvoju. Nakon uspješne Kickstarter kampanje provela je dosta vremena u Early Accessu, a prvog dana u kolovozu prošle godine je razvojni tim Hinterland Studio izdao konačnu verziju. Iako je sam survival mod bio dostupan od početka, ono što su igrači dugo čekali je epizodična kampanja za jednog igrača u kojoj pratimo dvoje likova koji pokušavaju preživjeti u ekstremno hladnim uvjetima.

Igrači jesu bili zadovoljni viđenim, no neke stvari nisu bile po mjeri ni njima ni razvojnom timu. Nakon nešto više od godine dana završili su s radom na novim verzijama te prve dvije epizode koje su ponudili, a obje su doživjele drastične promjene. Tim kaže da ima na tisuće ispravaka i poboljšanja, pa ćemo mi samo spomenuti glavne: sve dijaloge ćete sada gledati iz prvog lica i svi su animirani, glumci su posudili svoje glasove za sav tekst, svi dijalozi su prepravljeni i ponovno snimljeni, struktura misija je otvorenija i gameplay bi trebao pružiti izazov, ali ne preveliki i više nećete morati između misija ići naprijed nazad.

Uz velike promjene za Story mod, neke od njih su implementirane i u Survival mod. Promjene za oba moda u cijelosti možete proučiti ovdje. The Long Dark možete nabaviti za PC, PlayStation 4 i Xbox One po cijeni od 24,99 eura. Zbog rada na ove dvije epizode, tim je izlazak treće pomaknuo na iduću godinu, ali bi nakon dugo čekanja igrači trebali i to uskoro dočekati. Ispod teksta se nalazi najnoviji trailer, a službene stranice kriju sve ostale informacije.