Kickstarter kampanja za survival igru The Long Dark održala se prije četiri godine, što znači da neki igrači već dugo čekaju zaigrati konačnu verziju, pogotovo ako se u obzir uzme da se u Steamovom Early Access programu nalazi od kraja rujna 2014. godine. Iako je igra već u tom obliku dobila odlične ocjene, ono što mnogi čekaju je priča.

Prije nešto više od tri tjedna, razvojni tim Hinterland je na svoje službene stranice stavio odbrojavanje do današnjeg dana, a oni koji su predvidjeli da će dobiti vijesti o Story modu pogodili su. Prve dvije epizode priče zvane Wintermute stižu 1. kolovoza ove godine.

U njima će igrači pratiti dva lika – prvi je pilot Will Mackenzie, a druga je Dr. Astrid Greenwood – koji će nastojati preživjeti smrznutu divljinu sjeverne Kanade nakon što ih razdvoji misteriozna geomagnetska pojava. Hinterland procjenjuje da će igračima za prelazak ove dvije epizode trebati između šest i deset sati, a nakon toga će trebati čekati preostale tri do kraja 2017. godine i početak 2018. godine.

Još jedna vesela vijest je da će 1.0 verzija za The Long Dark izaći istovremeno za PC, Xbox One i po prvi put za PlayStation 4. Vlasnici Sonyjeve konzole do sada nisu mogli zaigrati ovu igru jer nema programa sličnog Early Accessu, a Hinterland raduje to što će još jedna velika zajednica moći iskusiti njihovu tvorevinu.

Za kraj su u podugačkoj službenoj objavi napisali koji je plan za sljedeća tri mjeseca – ukratko, velika nadogradnja za sandbox mod, a uz to potpuno drugačiji sustav spremanja napretka, redizajn korisničkog sučelja, mogućnost igranja s mapom, nove grafičke postavke i još mnogo toga.

Ispod teksta možete pogledati trailer za priču kojeg je Hinterland pripremio, a ako vas zanima nešto o samoj igri sve ćete informacije pronaći na službenim stranicama.