Današnji dan, čini se, obilježen je objavama datuma izlazaka određenih očekivanih igara, pa samo tako upravo saznali da The Dark Pictures Anthology: Man of Medan na tržište stiže na samome kraju kolovoza!

Podsjetimo se – radi se o epizodnoj narativnoj horor igri iza koje stoji razvojni studio Supermassive Games, poznat po igrama kao što su Until Dawn, LittleBigPlanet i Hidden Agenda. Za The Dark Pictures prvi puta smo saznali prošloga ljeta na sajmu gamescom 2018, a spomenuti podnaslov Man of Medan bit će samo prva epizoda u serijalu u kojemu će svaka priča biti zasebna.

Tako ćemo u prvoj epizodi pratiti petero ljudi koji se brodom upute na godišnji odmor te roneći oko potonule olupine aviona iz Drugog svjetskoga rata nailaze na zastrašujuće nadnaravne pojave. Ubrzo situacija na brodu postaje sve gora i gora, a igrač, kontrolirajući bilo kojeg od pet ponuđenih likova, mora navigirati kroz opasne situacije i donositi odluke koje će značiti život ili smrt. Naravno, u maniri igara Until Dawn i Hidden Agenda, mi kao igrači bit ćemo suočeni s čitavim nizom odabira o kojima će ovisiti životi likova u igri.

Djelić predivne atmosfere kakva nas očekuje u epizodi Man of Medan

Početkom travnja Man of Medan je dobio i svoj službeni razvojni dnevnik u obliku video serijala te smo tako mogli saznati puno više detalja o izradi igre, njezinom settingu i načinu na koji je studio za potrebe igre kreirao realističnu simulaciju otvorenog mora koje reagira na sve vremenske uvjete, tako dodatno potičući osjećaj užasa i horora otvorene pučine u olujnom nevremenu. Više o video serijalu pisali smo na ovome linku.

Novi trailer koji je upravo objavljen putem službenog YouTube kanala izdavača Bandai Namco navodi kako The Dark Pictures Anthology: Man of Medan izlazi 30. kolovoza 2019. i to za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Iako u ovome trenutku PC verzija igre nije vidljiva ni na Steamu niti na Epic Games Storeu, u ovome novom traileru prikazana je ikona platforme Steam te pretpostavljamo da Man of Medan neće biti vremenska ekskluziva na Epicovom dućanu. U svakom slučaju, mi se radujemo dolasku igre, na kojoj god to platformi bilo. Je li The Dark Pictures Anthology: Man of Medan igra za vas, saznajte u novome traileru u nastavku: