Outer Wilds – open-world akcijska avantura iz prvog lica koju nam donosi indie studio Mobius Digital, a izdavaštvo potpisuje poznata kompanija Annapurna Interactive – danas je potpuno iznenada dobila datum izlaska – igramo ju već krajem ovoga mjeseca!

Podsjetimo se – Outer Wilds će biti posebna igra zbog svog interesantnog koncepta, jer iako se radi o open-world istraživanju svemira i različitih planeta, sunčev sustav u kojem se nalazimo vrti se u konstantnoj vremenskoj petlji. Naime, u igri ćemo imati samo 20 minuta u realnom vremenu tijekom kojih će sunce doživjeti supernovu te ekplodirati i uništiti nas. Stoga nakon svake smrti ponovno proživljavamo jednih te istih 20 minuta do ponovnog eksplodiranja sunca, ali s potpunim saznanjem svega što smo istražili i vidjeli. Tako će Outer Wilds praktički biti svojevrsni “Groundhog Day” u svemiru i na različitim planetama na kojima ćemo morati otkriti misterij tajanstvene svemirske rase Nomai koja je izgradila čitavu galaksiju.

Planete u igri s vremenom će se mijenjati i otkrivati tajne lokacije, a osim leta svemirskim brodom, očekuju nas neke osnovne survival mehanike te jedinstveni alati za znanstveno istraživanje okoline

Outer Wilds je početno financiran putem uspješne Fig crowdfunding kampanje koja je pokrenuta 2015. godine, a 2018. godine izdavačka kompanija Annapurna Interactive preuzela je igru pod svoje okrilje, uloživši dodatni novac za njezinu izradu. Početni planovi bili su izbaciti igru na tržište još tijekom 2018. godine, ali je tada došlo do odgode te je izlazak igre prebačen na 2019. godinu.

Danas je, pak, stigao potpuno novi trailer putem kojega je najavljeno da igra izlazi već ovoga mjeseca i to 30. svibnja za PC i Xbox One. Valja napomenuti kako će PC verzija igre imati vremensku ekskluzivnost na dućanu Epic Games Store te Steam verzija igre tek treba dobiti konkretan datum izlaska. Kako Outer Wilds izgleda u akciji, provjerite u novome traileru objavljenom uoči izlaska igre, a ukoliko vam izgleda zanimljivo, u ovome trenu igru putem Epic Games Storea u sklopu njihove velike rasprodaje možete kupiti s popustom za 10.99 eura (umjesto standardnih 20.99 eura).