Supermassive Games – razvojni studio poznat po igrama kao što su Until Dawn, LittleBigPlanet i Hidden Agenda – već neko vrijeme radi na epizodnoj narativnoj horor igri The Dark Pictures Anthology, a prije nekoliko dana objavili su novi i drugi po redu razvojni dnevnik u obliku video serijala za prvu epizodu u nizu – Man of Medan.

Kao što smo već pisali prošloga ljeta kad smo na gamescomu 2018 prvi puta saznali za The Dark Pictures Anthology: Man of Medan, prva igra u serijalu prati petero ljudi koji se brodom upute na godišnji odmor te roneći oko potonule olupine aviona iz Drugog svjetskoga rata nailaze na zastrašujuće nadnaravne pojave. Ubrzo situacija na brodu postaje sve gora i gora, a igrač, kontrolirajući bilo kojeg od pet ponuđenih likova, mora navigirati kroz opasne situacije i donositi odluke koje će značiti život ili smrt.

Prvi dio druge epizode razvojnog dnevnika, nazvan “A Watery Grave Part One” fokusira se na stvaranje teških olujnih vremenskih uvjeta koje će nam studio simulirati u visokoj kvaliteti, razlučivosti i u realnom vremenu u prvoj epizodi Man of Medan te na načine na koje će teške elementarne nepogode oluje utjecati na horor atmosferu u igri koja se odvija na bespuću oceana.

Osim CG simulacije vremenskih uvjeta te specifičnog audio dizajna i osvjetljenja, video se fokusira i na motion capture i glumce te na izgradnju proceduralno generirane morske površine koja će tijekom igre postizati različite razine reakcija na vremenske uvjete – od divlje oluje do mirnog mora. “Kako bismo postigli realistično ponašanje likova na brodu, isprobali smo brojne različite tehnike motion capturea. Glumce smo postavili na pokretni pod i tako simulirali ljuljajuće ponašanje broda” – u videu navodi direktor animacije Jamie Galipeau.

Također, pored prvog dijela razvojnog dnevnika “A Watery Grave” koji je objavljen prije nekoliko dana, danas je stigao i drugi dio iste epizode koji dodatno razjašnjava detalje pomoću kojih studio postiže zloslutnu atmosferu i raspoloženje na brodu duhova.

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan izlazi na ljeto 2019. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a interesantnu novu epizodu razvojnog dnevnika – “A Watery Grave Part Two” pogledajte u nastavku: