Riješite prastaru misteriju koristeći svoju moć dedukcije kako biste otkrili istinu. Prikupite tragove, postavite hipotezu i upotrijebite logiku kako bi saznali nepoznato.

To je to – jedan od najkraćih PR objava koje smo dobili za neku igru te ujedno i jedan od najkraćih opisa neke igre. No to je u vrijeme dostupnog interneta pa tako i distribucije video materijala možda i sasvim dovoljno. A s obzirom na to o kakvoj se igri radi, odnosno da joj je temelj igrivosti istraživanje tajni, naša želja je zapravo i ne saznati ništa više. Jer sve je potencijalni spoiler.

Dakle, pogledajte video, otkrijte odgovara li vam uopće izvedbena ideja koja uključuje snimanje stvarnih glumaca poput, primjerice, u igri Erica, te ovisno o preferencijama nastavite po nahođenju. The Centennial Case: A Shijima Story izlazi vrlo skoro, točnije 12. svibnja, kada će se moći pronaći na PS Storeu za PlayStation 4 i PlayStation 5, dok se verzije za PC i Switch već mogu prednaručiti na Steamu i Nintendo eShopu.

The Centennial Case: A Shijima Story je također zgodan odmak od uobičajenih internet rasprava o Square Enixu koje vodimo proteklih dana nakon njihove prodaje velikog komada porftolija.