Prije nešto više od dva mjeseca izdavač Wizards of the Coast objavio je da je akvizirao razvojni studio Tuque Games, a na sinoć održanom eventu The Game Awards zajednički su prikazali trailer za novi Dungeons & Dragons naslov, svojevrsni reboot igre Baldur’s Gate: Dark Alliance iz 2001. godine, ali s potpuno novom pričom.

U traileru kojeg su prikazali, vidljiva su nam dobro poznata lica poput Drizzt Do’Urdena, Cattie-Brie, Wulfgara i Bruenora, koji uništavaju sve neprijatelje koji im se nađu na putu, a razvojni studio ovaj nadolazeći akcijski RPG iz trećeg lica opisao je kao “uzbudljivu akcijsko-pustolovnu avanturu ispunjenu poznatim čudovištima, legendarnim likovima i epskim lootom”, te kao “duhovnog nasljednika” igre Baldur’s Gate: Dark Alliance iz 2001. godine.

Jeff Hatem, šef Tuque Gamesa o igri je za portal USA TODAY rekao sljedeće: “Na vama i vašim prijateljima je da pokorite divljinu Icewind Dalea. To je jedno od najgorih mjesta u cijelom Dungeons & Dragons multiverseu. Tu su ledeni divovi. Tu su goblini. Imate i gnollove posvuda. Igru možete zaigrati u single-playeru… Ali stvar je u tome da, ako je igrate sami, bit će vam jako teško.” Razvoj Dark Alliancea započeo je početkom 2017. godine uz podršku 12 developera, a brojka se u međuvremenu popela na njih 60, koji su ujedno fanovi serijala. “Nadamo se stvoriti potpuno novu generaciju fanova D&D-a”, rekao je Hatem za kraj.

Dungeons & Dragons: Dark Alliance podržavat će online igranje i co-op do četiri igrača, a stiže na PC i konzole krajem jeseni 2020. godine.