Wizards of the Coast, tvorci najpoznatijeg tabletop RPG-a Dungeons & Dragons, navodno su otkazali pet nenajavljenih videoigara. 

Iako su najpoznatiji po svojim društvenim igrama, Wizards of the Coast u posljednjih nekoliko godina žele povećati svoju prisutnost u području videoigara, a njihov prvi veći projekt bio je simpatični ali neispolirani kooperativni akcić Dungeons & Dragons: Dark Alliance iz 2021. godine. Glasnogovornik Wizardsa izjavio je za Bloomberg da je ovaj korak učinjen radi smanjivanja ambicija tvrtke u prostoru digitalnih igara. Dodao je da je tvrtka isto tako napravila neke promjene u dugoročnom portfelju poslovanja kako bi se usredotočila na igre koje su strateški usklađene s razvojem već postojećih brendova i onih koje obećavaju širenje ili angažiranje publike na nove načine.

Bloomberg također prenosi kako ove vijesti stižu u nezgodno vrijeme za tvrtku koja je krajem prošle godine primila snažan financijski udarac padom vrijednosti Hasbrovih dionica u čijem su vlasništvu Wizards of the Coast. Iz svega je jasno da se možda trenutačno nose s financijskim problemima, ali nije poznato je li povlačenje iz sfere digitalnih igara i reorganizacija radnog osoblja direktno povezano s time.