The Last of Us Part II u trenutku pisanja ovoga teksta izlazi za točno mjesec dana, odnosno 19. lipnja 2020., a danas stiže vijest da će na dan izlaska igre stići i The Last of Us Part II PlayStation 4 Pro Limited Edition paket.

Radi se o specijalnom limitiranom izdanju konzole PlayStation 4 Pro koja na sebi ima ugraviranu tetovažu protagonistice Ellie iz The Last of Us Part II. Konzola je crne mat boje, a uz nju u paketu stiže također i limtirano tematsko izdanje bežičnog kontrolera DualShock 4 te, naravno, fizička kopija igre The Last of Us Part II. Paket će uz to imati i kôd za preuzimanje digitalnog sadržaja, što uključuje The Last od Us Part II dinamičku temu za PS4, avatare i još mnogo toga.

Limited Edition DualShock 4 bežični kontroler bit će dostupan za kupnju i zasebno, odnosno izvan Limited Edition paketa. Bit će u u takozvanoj „Steel Black” matiranoj boji s detaljima bijele boje i oznakama PlayStation, a s donje desne strane također ima ugraviranu tetovažu kakvu na ruci ima protagonistica Ellie, dok će na dodirnoj plohi biti logo igre The Last od Us Part II .

Na kreiranju samog The Last of Us Part II limitiranog izdanja konzole PS4 Pro sudjelovao je i razvojni studio Naughty Dog, a o dizajnu i inspiraciji za limitirano izdanje oglasio se njihov umjetnički direktor John Sweeney. “Kad smo prvi puta najavili The Last of Us Part II, nismo znali koliko brzo će obožavatelji prigrliti Ellienu tetovažu. U roku od jednog dana počeli smo viđati verzije tetovaže iz stvarnog života koje su fanovi objavljivali na društvenim mrežama“, počinje Sweeny te dodaje:

Kada se pojavila prilika za stvaranje posebne verzije PS4 Pro konzole za The Last of Us Part II, grafički dizajner Angel Garcia i ja razmotrili smo nekoliko različitih ideja, ali nastavili smo se vraćati Ellieinoj tetovaži. Do tog trenutka tetovaža je postala simbol igre i za zajednicu – slično kao logo krijesnice u prvoj igri. Bio je to jasan izbor, ali pitali smo se: Što ako se tetovaža ne može urezati u kućište konzole? Nikad prije to nije pokušano, pa nismo bili sigurni da je to uopće moguće. Zahvaljujući nevjerojatnim naporima PlayStation  timova pronašli smo način“. zaključuje Sweeney.

Osim same konzole i kontrolera, stiže i specijalno limitirano izdanje poznatih PlayStationovih Gold Wireless slušalica. Slušalice će također biti u “Steel Black” matiranoj boji s kontrastnim grimiznim unutarnjim jastučićima, a kao i konzola i kontroler, imat će Ellieinu tetovažu paprati i logotip igre, a kupovat će se zasebno. Kako sama konzola i kontroler izgledaju izbliza, možete saznati i u novom službenom videu: