SteelSeries, jedna od najpoznatijih kompanija usmjerenih na proizvodnju gaming i esports periferije, predstavila je jučer svoje potpuno nove serije gaming miševa i tipkovnica namijenjenih igračima svih preferencija i vještina.

Kako navode iz kompanije SteelSeries, radi se o gaming opremi i periferiji zaista visokih performansi na kakve smo navikli od ovog poznatog američkog proizvođača, s napomenom da njihove nove serije premium proizvoda ovoga puta nisu usmjerene i kreirane za esportaše i profesionalce, već za širu gaming publiku, što automatski znači da će imati i puno pristupačniju cijenu. Radi se o jednoj novoj seriji gaming miševa zvanoj Rival 3 te o čak dvije različite serije gaming tipkovnicaApex 3 i Apex 5.

Gaming miš Rival 3

Uz jedinstveno RGB osvjetljenje, novi senzor fokusiran na maksimalne performanse i nevjerojatnu razinu izdržljivosti, iz SteelSeriesa ističu kako je Rival 3 zaokružen gaming miš s vrhunskom specijalno dizajniranom tehnologijom. Napravljen je od super-dugotrajnog polimera koji pruža izdržljivost, a teži samo 77 grama. Tu je i novi optički senzor TrueMove Core koji predstavlja značajan iskorak u performansama.

Senzor je napravljen u suradnji s kompanijom PixArt te je uz 8.500 CPI-ja (engl. counts per inch = koliko virtualnih piksela senzor može prepoznati) namijenjen za precizno praćenje pokreta koji se na ekran vjerno prenose u omjeru jedan na jedan. Svi gumbi miša Rival 3 deklarirani su na 60 milijuna klikova, a memorija u samom mišu dozvoljava unos do 5 CPI profila i podešavanje svih parametara kroz softverski dodatak SteelSeries Engine. Cijena miša Rival 3 iznosi 40 eura.

Gaming tipkovnica Apex 3

Kako navode iz SteelSeriesa, gaming tipkovnica Apex 3 kreirana je kombinacijom suvremene SteelSeries tehnologije s RGB osvjetljenjem u 10 zona, ultra-tihim gaming tipkama i anti-ghostingom specijalno osmišljenim za gaming. Posebno ističu da se radi o vodootpornoj tipkovnici (po standardu IP32) koja je zaštićena od slučajnih prolijevanja tekućina.

Također, Apex 3 koristi nove SteelSeries tipke s minimalnim otporom koje ovu tipkovnicu čine skoro nečujnom, a deklarirane su na preko 20 milijuna klikova. Kao i kod već postojećeg modela Apex Pro, Apex 3 ima sličan oslonac za dlanove visoke kvalitete, iste media gumbe i klikabilni metalni scroll, kao i 3 mogućnosti za postavljanje kabla ispod tipkovnice. Cijena Apexa 3 iznosi 80 eura.

Gaming tipkovnica Apex 5

Evo nečega i za ljubitelje mehaničkih tipkovnica. Hibridne tipke na tipkovnici Apex 5 kombiniraju osjećaj pritiska membranskih tipki s performansama i taktilnim klikom plavih mehaničkih tipki. Tipkovnica je izrađena istom tehnologijom kao i SteelSeriesova vrhunska Pro serija proizvoda, a to uključuje magnetni oslonac za dlanove, kućište od visokokvalitetnog aluminija, OLED smart ekran, media kontrole i potenciometar za podešavanje zvuka, kao i podešavanje osvjetljenja za svaki gumb pojedinačno.

Iz SteelSeriesa posebno ističu kako igrači na tipkovnici Apex 5 mogu koristiti OLED ekran za prikazivanje GIFova, pregled informacija direktno iz igara (kao što su CS:GO i Dota 2), zatim izlistavanje informacija o pjesmama s TIDAL-a, ali i poruke s Discorda, podešavanje same tipkovnice i još puno toga. Cijena tipkovnice Apex 5 iznosi 130 eura.

Puno više informacija o gaming mišu Rival 3 te gaming tipkovnicama Apex 3 i Apex 5 – potpuno novim proizvodima i serijama kompanije SteelSeries saznajte putem njihove službene stranice www.SteelSeries.com, a u nadolazećim brojevima časopisa Reboot očekujte i recenzije ovih novih serija namijenjenih širim masama igrača.