Ok, ovo je ipak mali ali solidni i neočekivani šok, unatoč moru odgoda koje smo dobivali proteklih par godina. Bethesda i njezina dva studija Bethesda Game Studios i Arkane Studios (koji su zajedno u obitelji Xbox Game Studios) danas su objavili da su Starfield i Redfall – dvije najočekivanije ovogodišnje Xbox ekskluzive – odgođene na prvu polovicu 2023.

Vjerujemo da ni jednu ni drugu ne treba nanovo predstavljati, ali pokušat ćemo što kraće: Starfield je svemirski Skyrim Bethesda Game Studiosa koji je imao spektakularan datum izlaska 11.11.2022., a iako smo sve dosad zaista povjerovali da će izaći na vrijeme, eto vraga.

Druga igra je očekivana Arkaneova kooperativna multiplayer pucačina Redfall s naglaskom na priču koja je trebala izaći “ovoga ljeta” i koja bi za tvorce igara Dishonored, Prey i Deathloop bila prvi pravi zalazak u sferu multiplayera.

Kad bolje razmislimo, zaista bi bilo bizarno da je igra izašla ovoga ljeta s obzirom na to da smo dosad doslovno vidjeli samo jedan jedini CGI trailer i nula gameplaya. Mogli smo pretpostaviti da će doći do odgode, ali nada…je umrla posljednja.

Ako išta, Bethesda, koja je u vlasništvu Xboxa, obećava da će dubinski (i premijerni!) prikaz gameplaya za obje igre objaviti uskoro, a očigledno znamo i kada će to točno biti – 12. lipnja na ranije najavljenom zajedničkom Xbox & Bethesda Showcase eventu o kojem smo više pisali na ovome linku.