Kao i prošle godine kada su se u lipnju uživo pojavili zajedno po prvi puta od Microsoftove kupnje Bethesde (iako tada u sklopu sajma E3 koji je ove godine otkazan), Xbox i Bethesda su upravo najavili da će i ove godine usred drugih ljetnih gaming evenata 12. lipnja održati zajedničku press konferenciju i online prezentaciju svojih nadolazećih igara.

Najava stiže putem službenog bloga Xbox Wire na kojemu stoji kako će se u nedjelju 12. lipnja event održati isključivo online i to s početkom u 19h po našem vremenu. Na njemu će, obećavaju iz Microsofta, biti prikazani uzbudljivi naslovi iz čitave first-party ekskluzivne obitelji Xbox Game Studios (uključujući i Bethesdu), ali i iz partnerskih third-party studija iz cijelog svijeta.

Naravno, to uključuje sve što trebamo znati o šarolikoj postavi igara koje uskoro dolaze na Xbox, PC te na pretplatničke servise Xbox Game Pass i PC Game Pass. Pretpostavljamo da ćemo konačno vidjeti premijerni gameplay za Bethesdin Starfield, ali i da će se tu naći i poneka svjetska premijera. No više od svega jedva čekamo saznati konkretne novosti i datume izlaska za neke od ranije poznatih Xbox first-party ekskluziva koje još nemaju datum, kao što su Fable 4, Redfall, Senua’s Saga: Hellblade II i Avowed, ali i datume izlaska za third-party igre kao što je A Plague Tale: Requiem (koji je premijerno i najavljen prošle godine na Xbox i Bethesda E3 pressici).

Nešto nam govori da ćemo baš tamo saznati i više o nenajavljenoj igri na kojoj rade veterani zaslužni za Crackdown 3 te za čije smo postojanje saznali baš danas (više o toj misterioznoj igri detaljnije smo pisali na ovome linku). Kako god bilo, Xbox i Bethesda Showcase 2022 svakako popratite u nedjelju 12. lipnja u 19h i to na sljedećim Xboxovim službenim platformama: YouTube, Twitch, TwitterFacebook i TikTok.

Pritom podsjećamo da Xbox i Bethesda pressica neće biti jedina koja se održava 12. lipnja ili oko tog datuma. Unatoč otkazivanju sajma E3 2022, već su ranije najavljena i potvrđena ovogodišnja izdanja za druge ljetne gaming evente, a samo neki od njih su PC Gaming Show i Future Games Show te IGN Summer of Gaming i Summer Game Fest.