Nakon puna četiri mjeseca u Early Access fazi, srpski razvojni studio Mad Head Games, pod izdavačkim ogrankom poznatog bjeloruskog diva Wargaming Alliance ovog je utorka, 27. kolovoza, napokon na tržište za PC izbacio konačnu verziju svog očekivanog izometrijskog akcijskog RPG-a Pagan Online.

No, nekoliko dana uoči samog izlaska igre, razvojni je studio imao priliku direktno sudjelovati i svoju igru prezentirati na najvećem gaming sajmu na svijetu – gamescom 2019, rame uz rame s najvećim izlagačima i izdavačima iz cijelog svijeta te tako dosada najveću i najambiciozniju igru iz susjedne nam Srbije predstaviti masama posjetitelja i igrača iz svih kutaka naše planete, koji su se našli na sajmu.

Malo je za reći da je na štandu Pagan Onlinea bilo poprilično gužvovito 🙂

Na štandu od preko 500 kvadrata našlo se 25 računala na koje su čekali nepregledni redovi strastvenih igrača, spremni zaigrati novi akcijski RPG smješten u raskošan i pričom bogat svijet slavenske mitologije“, prenose u objavi za medije iz srpskog razvojnog studija Mad Head Games, ponosno ističući činjenicu da je sudjelovanje na gamescomu u sklopu seta štandova izdavača Wargaming njihovoj igri Pagan Online pomoglo da se istakne i uđe u fokus interesa šarolike gamerske publike, što, kako kažu, ranije nikako nije polazilo za rukom projektima s naših prostora.

Kada konačno dođete na lice mjesta gdje od onih za koje ste toliko godina razvijali i radili taj naslov ne možete ući u halu u kojoj se nalazi vaš štand, onda shvatite po prvi put da ste napravili nešto nezamislivo, veće od vas samih!“, o fantastičnom iskustvu, velikim gužvama i interesu igrača za igru izjavio je Uroš Banješević, kreativni direktor igre Pagan Online i jedan od osnivača studija Mad Head Games.

Također, svi koji su posjetili sajam gamescom 2019 i ogromni spektakularni štand igre Pagan Online, zauvijek će sa sobom nositi i nezaboravno iskustvo gostovanja jednog od najpoznatijih metal bendova na svijetu. Naime, nasred štanda igre Pagan Online, Mad Head Games i izdavač Wargaming ugostili su Sabaton – poznati švedski power metal bend koji je podjednako oduševio igrače i ljubitelje samoga benda te su pomogli promovirati igru i istovremeno svim posjetiteljima pružiti odličan provod.

Video koji prenosi djelić atmosfere s nastupa pogledajte u nastavku, podijeljen putem službenoga YouTube kanala studija Mad Head Games:

Izuzev videa koji prikazuje nastup Sabatona, u nastavku pogledajte i čitavu fotogaleriju, koja ukratko pokazuje kako je bilo na štandu igre Pagan Online u sklopu sajma gamescom 2019 (klik na svaku fotografiju za povećanje):

Što se same igre tiče, kao što smo prije samo nekoliko dana već istaknuli u našoj tjednoj rubriciIGRE KOJE IZLAZE“, podsjećamo još jednom: Pagan Online je konačno na tržište izašao ovoga utorka, 27. kolovoza za PC i to putem Steama i platforme izdavača Wargaming.net, a možete ju kupiti po cijeni od 25 eura. Mi smo igru zaigrali već prije četiri mjeseca, kada je stigla u Early Access (naše dojmove iz Early Accessa mogli ste ovoga travnja pročitati na ovome linku) te smo u sklopu toga složili i prigodni video koji donosimo na kraju ovoga teksta.

Naravno, s obzirom da je igra napokon izašla u punoj verziji, ovih dana na našem YouTube kanalu očekujte još jedan gameplay video, a samu recenziju kompletne igre moći ćete čitati u idućem broju Reboota, koji na kioske izlazi krajem rujna.