Dobrodošli u ovotjedno izdanje najbolje rubrike ikad – IGRE KOJE IZLAZE!

Iako nam je prošli tjedan bio ispunjen pisanjem i snimanjem sadržaja povodom ovogodišnjeg sajma gamescom, pronašli smo ponešto slobodnog vremena koje smo iskoristili igranjem igara na našoj najdražoj (i jedinoj) hibridnoj konzoli Nintendo Switch, a kad bi se baterija ispraznila, u džep bi posegnuli za svojim pametnim mobilnim uređajem kako bi odigrali sekciju/dvije igre EMMA: Lost In Memories.

Pošto je prošli tjedan bio obilježen gamescomom i svim najavama na istome, ovoga tjedna nas očekuje mnoštvo novih, velikih naslova koje jedva čekamo zaigrati!

World of Warcraft: Classic – 27. kolovoz

World of Warcraft: Classic je najavljen tijekom događaja BlizzCon 2017. i u istom trenutku je postao jedna od najočekivanijih igara ikad. Cilj ove igre jest rekreirati približno isto stanje World of Warcrafta u kojemu je bio nakon izlaska patcha 1.12.1, c u rujnu 2006. godine, odmah prije izlaska prve ekspanzije The Burning Crusade.

Platforme: PC (Windows, MacOS)
Razvojni studio: Blizzard Entertainment
Izdavač: Blizzard Entertainment
Dostupno na: Blizard Battle.net
Cijena: Potrebna pretplata od 15 eura mjesečno

Control – 27. kolovoz

Control je nadolazeća igra na kojoj, pod izdavačkim kišobranom izdavača 505 Games marljivo radi razvojni studio Remedy Entertainment (poznat po igrama Max Payne, Alan Wake, Quantum Break). U Controlu kontrolirate Jesse Faden koja će istraživati glavno sjedište državne tajne organizacije Federal Bureau of Control kako bi uništila veoma opasne neprijatelje koji će nam od idućeg tjedna biti poznatiji kao Hiss.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: Remedy Entertainment
Izdavač: 505 Games
Dostupno na: Epic Games Store, PS Store, Xbox Store
Cijena: 60 eura

Ancestors: The Humankind Odyssey – 27. kolovoz

Ancestors: The Humankind Odyssey je survival igra iz trećeg lica koja će vas odvesti u prapovijesnu Afriku te vam na upravljanje daje majmuna sa jedinim zadatkom – osigurati i doživjeti evoluciju. Valja napomenuti da će se verzija igre za platforme PlayStation 4 i Xbox One na tržištu pojaviti tek u prosincu ove godine.

Platforme: PC
Razvojni studio: Panache Digital Games
Izdavač: Private Division
Dostupno na: Epic Games Store
Cijena: 40 eura

Pagan Online – 27. kolovoz

Iako je Pagan Online već neko vrijeme u early accessu, ovoga tjedna izlazi puna verzija igre! Za one koji ne znaju, Pagan Online je izometrijski ARPG inspiriran mitologijom naših krajeva na kojemu marljivo radi susjedni studio Mad Head Games.

Platforme: PC
Razvojni studio: Mad Head Games
Izdavač: Wargaming.net
Dostupno na: Steam
Cijena: 20 eura

Astral Chain – 30. kolovoz

Iza imena ove ekskluzive za platformu Nintendo Switch stoje poprilično velika imena – razvoj ove igre preuzeo je razvojni studio PlatinumGames, igru režira Takahisa Taura koji je poznatiji kao glavni dizajner igre NieR: Automata, a s njime surađuje i Hideki Kamiya, kreator serijala Devil May Cry i Bayonetta. Također, za dizajn glavnih likova se pobrinuo manga umjetnik Masakazu Katsura.

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: PlatinumGames
Izdavač: Nintendo
Dostupno na: Nintendo eShop
Cijena: 60 eura

Blair Witch – 30. kolovoz

Iako tek najavljena nedavno, na ovogodišnjem sajmu E3 2019, nova horor avantura Blair Witch (napravljena po istoimenoj kultnoj filmskoj horor franšizi) izlazi već ovoga petka. Igru smo imali prilike isprobati iz prve ruke prošloga tjedna na sajmu gamescom 2019 i prema dosad viđenome, čini nam se da će biti zaista odlična, zastrašujuća i vjerna predlošku. Hoće li ispuniti očekivanja fanova horora i spomenutog filmskog serijala, svi zajedno ćemo moći saznati već 30. kolovoza.

Platforme: PC, Xbox One
Razvojni studio: Bloober Team
Izdavač: Bloober Team
Dostupno na: Steam, Microsoft Store
Cijena: 25 eura / 33 eura