Početkom prošloga tjedna saznalo se da u nadolazeću akcijsku avanturu Marvel’s Avengers tijekom 2021. dolazi i Spider-Man kao jedan od igrivih likova, no isključivo za PlayStation 4 izdanje igre. Naravno, ta ekskluzivnost potaknuta bliskom suradnjom kompanija Sony i Marvel sa sobom je povukla brojne kontroverze i negodovanja fanova, nakon čega smo saznali da PS4 verzija igre, ako išta, barem neće imati drugih ekskluzivnih likova (osim Spajdija) u odnosu na PC i Xbox One.

S obzirom da smo tijekom prošloga vikenda imali priliku zaigrati Marvel’s Avengers u posebnoj PS4 pre-order beti (dva i pol sata našeg gameplaya pronađite na ovome linku, a veliki i detaljni feature napisali smo na ovome linku), primijetili smo da će svi poznati likovi iz Avengersa imati ključnu ulogu u samoj priči te da ćemo putem otključavati njihove posebne Hero misije. S obzirom da je Spider-Man ekskluzivan za PS4, iz razvojnog studija Crystal Dynamics sada je stigla potvrda da Spider-Man neće biti vezan uz glavnu priču igre, stoga igrači na PC-ju i Xboxu One ne moraju brinuti.

Tako su u intervjuu za portal Wccftech razgovarali kreativni direktor igre Shaun Escayg i direktor borbe Vince Napoli, koji tvrde kako će Spider-Manova priča kao DLC lika biti zasebna i samo kao “trešnja na vrhu torte” te da Spider-Man ni na koji način neće utjecati na glavnu priču, već će biti sporednim dijelom “masivnog plana” i svega što se događa u igri.

Konkretnije informacije od toga Escayg  i Napoli nisu htjeli podijeliti kako bi izbjegli spoilere, no bili su voljni istaknuti da će dio Spider-Manove DLC priče imati svoje mjesto u svijetu igre u kontekstu petogodišnje praznine između famoznog početka igre (A-Day) i radnje koja se nastavlja pet godina nakon toga.

Kompletni intervju portala Wccftech s developerima iz Crystal Dynamics pročitajte na ovome linku, a za kraj podsjećamo da Marvel’s Avengers u punom obliku na tržište izlazi 4. rujna za PC, PlayStation 4 i Xbox One, dok ćete naredna dva vikenda igru moći isprobati u beta fazi (više o beti i nadolazećim datumima pročitajte ovdje).