Prije dva dana pisali smo o ekskluzivnom dolasku Spider-Mana u PlayStation verziju Marvel’s Avengersa u 2021. godini. Internet je tim povodom još jednom eksplodirao, ali nisu svi ostali oduševljeni tom ekskluzivnošću. Konkretno, igrači na PC-ju i Xboxu ostat će bez jednog od najdražih superjunaka, a upravo je navedeno prokomentirao šef studija koji razvija igru – Scot Amos.

Amos je prije par dana upitan kako će ekskluzivnost Spider-Mana utjecati na daljnje planove za crossplay i cross-gen progresiju, na što je podsjetio na odnos Sonyja i Marvela. “Sonyjeva jedinstvena veza s Marvelom i PlayStationom osigurava nam pristupačnost Spider-Manu koju inače ne bismo imali”, rekao je Amos Comicbookovom Matthewu Aguilaru. Također je dodao kako će cross-gen progresija funkcionirati između PlayStationa 4 i PlayStationa 5 te Xboxa One i Xboxa Series X. “Gledamo na crossplay kao na širi ekosistem kojeg apsolutno želimo dodatno istražiti u budućnosti”.

Što se tiče nedolaska tog poznatog superjunaka na druge platforme, Amos je ponovno spomenuo kako se sve svodi na na bliskost Marvela i PlayStationa. “Ljepota Spider-Mana i svega što Spider-Man predstavlja kao heroj u ovome svijetu ponovno dotiče odnos PlayStationa i Marvela. Mi smo oni koji mogu osigurati kreirati i dostaviti lik Spider-Mana, ali kada se postavi pitanje gdje će i kakav biti njegov lik, to je pitanje na koje PlayStation ima apsolutna prava s obzirom na Sonyjeva (filmska op.a.) prava i Marvel koji kaže ‘hej, ovo je nešto što možemo napraviti na ovoj platformi’, dok mi kao kreatori imamo priliku napraviti nešto posve jedinstveno, zabavno i genijalno.”, zaključio je Amos.

Marvel’s Avengers stiže 4. rujna na PC, PlayStation 4 i Xbox One, a po izlasku next-gen konzola bit će dostupan od samog početka.