Nakon što smo prije nekoliko dana saznali da će nadolazeća akcijska avantura Marvel’s Avengers na konzoli PlayStation 4 jedina imati Spider-Mana kao ekskluzivnog igrivog lika, mnogi fanovi koji ne posjeduju PS4 pobunili su se. Potom je šef studija Crystal Dynamics jučer prokomentirao tu ekskluzivnost i pripisao ju bliskosti kompanija Marvel i Sony PlayStation. Danas, pak, stiže još jedna najava vezana uz čitavu situaciju, prema kojoj, osim Spider-Mana, PlayStation neće imati drugih ekskluzivnih likova.

Vijest o tome dolazi putem japanske inačice portala IGN, čiji su novinari također razgovarali sa šefom Crystal Dynamicsa – Scotom Amosom. “To je jedini lik kojega donosimo na takav način“, u intervjuu je istaknuo Amos. Upravo zbog činjenice da će Spider-Man biti ekskluzivan za PS4, mnoge je zbunila i jučerašnja Amosova izjava vezana uz podršku za cross-play, s obzirom da će zajedno moći igrati igrači na PlayStationu, Xboxu i PC-ju, no Spider-Manom će moći upravljati samo igrači na PlayStationu 4, stoga se u intervjuu za IGN Japan nadovezao i na tu izjavu.

Što se tiče cross-playa, nemamo novih najava, ali ljepota ove igre je u tome što ćemo ga nadograđivati godinama, pa je to jedna od stvari koje ćemo držati na oku u budućnosti“, istaknuo je Amos te dodao: “No, za one igrače koji apsolutno žele igrati kao Spider-Man, imaju opciju za to na PlayStationu“. Prema posljednjoj izjavi, čini se da Spider-Man ipak neće doći na druge platforme, čak i unatoč budućim planovima za cross-play u igri Marvel’s Avengers. Živi bili, pa vidjeli.

Marvel’s Avengers izlazi 4. rujna za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a po izlasku next-gen konzola PlayStation 5 i Xbox Series X bit će dostupan od samog početka. Dotada, podsjećamo da igra kreće u zatvoreno, a potom i otvoreno beta testiranje. Beta će se odvijati u nekoliko faza, počevši od kraja ovoga tjedna pa sve do 23. kolovoza, a kada se točno odvija koja faza, saznajte putem ovoga linka.