Sony je jučer objavio da je napokon finalizirao veliku novu akviziciju te da je od kompanije AT&T otkupio anime giganta i pretplatnički servis Crunchyroll za pozamašnih 1.17 milijardi dolara

Tako je poznati pretplatnički servis, specijaliziran za isporuku hrpetine anime sadržaja, uključujući i animirane serije, filmove, mobilne igre, mange i drugo – postao dio Sonyjeve obitelji i podružnice Funimation Global Group. O Sonyjevim planovima za kupnju Crunchyrolla saznalo se u listopadu 2020., a u prosincu iste godine započeo je proces kupnje, koji je jučer završen.

Interesantna je i informacija da Crunchyroll kao pretplatnička usluga broji više od 5 milijuna pretplatnika u segmentu SVOD (engl. Subscription Video On Demand) te više od 120 milijuna registriranih korisnika u više od 200 različitih zemalja svijeta. No, kakve sve to veze ima s nama igračima videoigara te zašto bi to utjecalo na Sonyjevu pretplatu PS Plus na konzoli PlayStation? 

Poznati gaming portal Eurogamer prenosi kako postoji velika vjerojatnost da će Sony uskoro Crunchyroll uključiti u svoj poznati gaming pretplatnički servis i to potencijalno kao zasebnu i skuplju premium razinu pretplate PS Plus. Taj zaključak Eurogamer donosi nastavno na Sonyjevo službeno očitovanje o kupnji Crunchyrolla, ističući buduće planove stvaranja “objedinjenog” pretplatničkog iskustva.

Malo je vjerojatno da će baš svi Sonyjevi pretplatnici htjeti Crunchyrollovu anime pretplatničku ponudu sličnu Netflixu u svojem PS Plusu, pa je stvaranje zasebne skuplje razine PS Plusa logično

Uz dodatak Crunchyrolla, imamo dosad neviđenu priliku poslužiti obožavatelje animea kao nikad do sada i pružiti anime iskustvo na bilo kojoj platformi koju odaberu, od kazališta, događaja, kućne zabave, igara, streaminga, linearne televizije – posvuda i na svaki način na koji fanovi žele doživjeti njihov anime. Naš cilj je stvoriti jedinstveno iskustvo pretplate na anime što je prije moguće“, stoji u Sonyjevom službenom priopćenju.

Naravno, vrlo je vjerojatno da solidan broj redovnih igrača na PlayStationu nema volju niti želju gledati i anime u sklopu svoje pretplate na PS Plus, pa je za prepostaviti da se cijena bazne pretplate neće mijenjati, već upravo da će, kao što sugerira i Eurogamer, Sony kreirati zasebnu premium razinu PS Plusa koja bi za veću cijenu uključivala i pretplatu na Crunchyroll. 

Uz Crunchyroll i Funimation, predani smo stvaranju vrhunskog anime doživljaja za obožavatelje i predstavljanju jedinstvene prilike našim ključnim partnerima, izdavačima i neizmjerno talentiranim kreatorima da i dalje isporučuju svoj majstorski sadržaj publici diljem svijeta“, zaključio je u objavi Tony Vinciquerra, predsjednik i izvršni direktor Sony Pictures Entertainmenta.