Sonyjeva ekskluziva koja ovaj tjedan treba stići na PC postala je nedostupna na Steamu u skoro 180 zemalja diljem svijeta radi mrežnih zahtjeva za PlayStation Network računima koji u tim zemljama nisu dostupni.

Sony je isti problem nedavno imao s popularnom akcijom Helldivers 2 kada je prisilio igrače na PC-ju da kreiraju PSN račune kako bi igrali igru. Ubrzo je Helldivers 2 uklonjen s tržišta u 177 zemalja u kojima usluga PSN nije dostupna. Nakon ogromne reakcije zajednice i stotina tisuća negativnih recenzija, Sony je poništio odluku o povezivanju sa PSN-om.

Još uvijek učimo što je najbolje za PC igrače i vaše su povratne informacije bile vrlo vrijedne. Hvala vam još jednom za kontinuiranu podršku u Helldivers 2, nastavit ćemo vas informirati o planovima za budućnost“, kazao je Sony nakon negodovanja publike.

Snažna reakcije fanova natjerala je Sucker Punch da se izjasni vezano za mrežne postavke svoje nadolazeće avanture za PC na što je kreator obznanio da će PSN biti potreban samo za igranje multiplayera, odnosno moda Legends.

Samo nekoliko dana od izlaska dugoočekivane PC verzije, Ghost Of Tsushima Director’s Cut uklonjen sa Steama u istim zemljama u kojima je bio uklonjen Helldivers 2, a pojedini stanovnici tih država tvrde da im Steam automatski vrši povrat novca (hvala, VG247)

Ghost Of Tsushima Director’s Cut stiže na PC ovaj tjedan, 16. svibnja.