Nakon što je danas na PC tržište putem Steama izašla hrvatska igra Battle Bolts, stiže još sretnih vijesti iz naše regije – Valve je po prvi puta dosad objavio top listu 20 najprodavanijih igara na Steamu za travanj 2019., a na listi su dvije odlične igre iz regije – slovenski multiplayer simulator srednjovjekovne borbe Mordhau te srpski hack’n’slash akcijski RPG Pagan Online.

Nažalost, Valve nije podijelio informaciju o točnim iznosima zarade, kao niti brojeve prodanih primjeraka za bilo koju od 20 najprodavanijih igara protekloga mjeseca, no ono što su bili voljni podijeliti je činjenica da se slovenski Mordhau još od izlaska konstantno kretao oko jedanaestog mjesta po pitanju igre s najviše istovremenih igrača na Steamu. Također, o uspjehu slovenskog studija Triternion i njihove igre Mordhau nedavno smo pisali na ovome linku, spominjući činjenicu da se u samo tjedan dana od izlaska prodala u više od 500 tisuća primjeraka, a ta brojka dosada se zasigurno višestruko povećala.

Što se, pak, tiče beogradskog studija Mad Head Games i njihovog hack’n’slash akcijskog RPG-a Pagan Online, prije tjedan dana pisali smo o tome kako je u igru napokon stigao co-op, uz brojne druge nadogradnje koje je donio novi patch te smo još krajem travnja napisali tekst o tome što vas sve očekuje u Early Access fazi igre, stoga se putem ovoga linka možete podsjetiti zašto biste Pagan Online trebali imati na svome radaru, pogotovo ukoliko ste fan akcijskih RPG-ova kao što su Diablo i Path of Exile.

Naravno, od ostalih igara koje su se našle u top 20 najprodavanijih igara na Steamu, tu je svakako Mortal Kombat 11, zatim popularni Supraland, strateška igra Imperator: Rome i brojne druge. Stoga u nastavku prenosimo cjelokupnu listu.

Najprodavanije igre na Steamu u travnju 2019.:

1. Totally Accurate Battle Simulator
2. Super Dragon Ball Heroes World Mission
3. Islanders
4. MarZ: Tactical Base Defense
5. Supraland
6. Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy
7. Vacation Simulator
8. Zanki Zero: Last Beginning
9. Pathway
10. Weedcraft Inc
11. Staxel
12. One Finger Death Punch 2
13. Forager
14. Pagan Online
15. Katana Zero
16. Driftland: The Magic Revival
17. Paper Dolls Original
18. Mortal Kombat 11
19. Imperator: Rome
20. Mordhau