Pagan Online – hack’n’slash akcijski RPG beogradskog studija Mad Head Games čije izdavaštvo potpisuje poznati Wargaming prošloga je mjeseca stigao u prodaju putem Early Accessa na Steamu, a iako je studio imao planove implementirati kooperativni način igranja od samoga početka, određene tehničke teškoće u tome su ih spriječile. No danas je stigao novi patch koji, uz brojna druga poboljšanja, napokon uvodi co-op u igru.

Kako ekipa iz Mad Heada navodi u zapisu o novom patchu pod brojem 0.2.0, kooperativni način igranja od danas je dostupan kroz dvije stavke – Missions i Assassinations te u ovome trenutku još nije implementiran u glavnoj kampanji igre. Iako je originalni plan bio omogućiti co-op za četiri igrača, trenutni maksimalni broj igrača je dva, dok će co-op za četiri igrača biti implementiran nešto kasnije.

Kooperativnom načinu igranja možete pristupiti na više načina. Prvenstveno, to možete učiniti putem matchmaking sustava, gdje će vas igra automatski spojiti s drugim igračima sličnoga levela jednom kad odaberete željeni tip misije. Pored toga, omogućeno je i pozivanje prijatelja u glavnom hubu igre, odnosno u Panteonu i to kroz izbornik “Party”. U svoj party možete pozivati ili igrače koji su u vašoj instanci Panteona i servera ili dodavati igrače na svoju friends listu te ih tako pozivati u svoju igru, a postoji i opcija Looking For Player u izborniku, putem koje će drugi igrači moći pozvati vas.

Hack’n’slash kaos od sada postaje još bolji u co-opu!

Dakako, studio upozorava kako je sve to donekle još u testnoj fazi te je za očekivati da će igrači nailaziti na bugove. Stoga u zapisu o patchu dodaju kako imaju planove za daljnje unapređenje co-opa, u vidu određenih “quality of life” poboljšanja (kao što je korisničko sučelje za lakše snalaženje), brojnih mrežnih i generalnih optimizacija, balansa i posebnih sustava direktno vezanih uz co-op, kao i specijalnih nagrada i loota.

Što se tiče ostalih promjena koje su implementirane kroz novi patch 0.2.0, našla su se tu brojna poboljšanja direktno vezana uz heroje, kao što su ažurirane i poboljšane kontrole kretanja i napada te ispravci određenih bugova, a ispravljene su i poteškoće sa statovima, izračunom štete, unapređenja korisničkog sučelja i brojne druge stvari. Za detaljnu listu svih ispravaka bugova i stavki koje donosi novi patch, posjetite službenu stranicu igre – putem ovoga linka.

Ukoliko još uvijek niste zaigrali Pagan Online i niste sigurni što vas sve čeka u igri, na ovome linku možete pročitati naš tekst o tome što sve donosi Early Access verzija igre i koji su naši dojmovi. Također možete posjetiti i Steam stranicu igre, saznati više o njoj te ju kupiti po cijeni od 26.99 eura, a u nastavku putem našeg YouTube kanala možete pogledati i dvosatnu snimku čistog gameplaya koju smo ugrabili na dan izlaska igre u Early Access.