Battle Bolts – multiplayer akcijska strategija na poteze s tenkovima iza koje stoji domaći razvojni studio Shot Second, a izdavaštvo potpisuje izdavačka strana poznatog Croteama zvana Croteam Incubatorizašla je na tržište i to putem Steama.

S obzirom da se radi o multiplayeru koji se izrazito oslanja na strateške elemente i borbu na poteze, čitavi gameplay vrti se oko činjenice da će se do maksimalno četvero igrača sukobljavati u smrtonosnim arenama uz pomoć svojih tenkova te “programirati” svoje poteze i napade unaprijed. Cilj će biti nadmudriti protivnike u arenama koje će poprimiti oblik tradicionalnih board gameova, a igrati možete ili protiv prijatelja ili protiv umjetne inteligencije.

Naglasak je na strategiji i pažljivom planiranju poteza, ali uz obilje akcije

Osim online komponente, igra podržava i lokalni offline multiplayer, odnosno dijeljeni ili splitscreen mod za potpunu uživanciju s prijateljima na kauču. Također, uz činjenicu da ćete morati razmišljati unaprijed i pažljivo planirati poteze, igra nudi čitav niz posebnih akcijskih poteza za zbunjivanje protivnika, a tu su i razni power-upovi za dodatni bonus i sijanje kaosa.

Oduvijek sam bio ogromni fan board gameova. Na neki način, imali su značajan utjecaj na moj život podjednako kao i glazba“, o Battle Boltsima izjavio je Damjan Mravunac, osnivač studija Shot Second i glavni dizajner igre, koji je ujedno i dugogodišnji Croteamov skladatelj, zaslužan za soundtrackove poznatih Croteamovih igara kao što su serijal Serious Sam i The Talos Principle. Na Battle Boltsima je radio već neko vrijeme, između skladanja glazbe za Serious Sam i The Talos Principle te je napokon i njegova igra ugledala svjetlo dana.

Kako Battle Bolts izgleda u akciji, možete se uvjeriti sami u launch traileru koji se nalazi u nastavku teksta, a ukoliko vam se igra sviđa, možete ju nabaviti za PC putem Steama i to po cijeni od 8.19 eura.