Xboxov tata-mata – programski direktor Major Nelson danas je putem twittera objavio sretnu vijest – sve tri igre serijala Crysis od danas su “backwards compatible” odnosno dostupne za igranje na Xboxu One.

Mnogi koji su s Xboxa 360 prešli na Xbox One jedva su čekali ovaj trenutak, a sad su ga napokon i dočekali. Naravno, treba napomenuti da se u backwards compatible programu nije našla standalone ekspanzija Crysis Warhead iz 2008. godine, već originalni Crysis, te Crysis 2 i Crysis 3.

Stoga, ukoliko imate Xbox One i veliki ste fan serijala Crysis, a već davno niste uskočili u igru otkako je 2013. godine za Xbox 360 na tržište  izašao Crysis 3, sad je vrijeme da ponovno uskočite u serijal od početka i prisjetite se zašto je bio toliko poseban.

Također, ukoliko imate Xbox One, a prethodno nikad niste posjedovali nijednu igru iz famoznog serijala Crysis, idealno je vrijeme da tu životnu grešku ispravite, jer sve tri igre donijet će vam gomile sati eksplozivne zabave i divljenja veličanstvenoj grafici.

Ukoliko vas, pak, zanima koje su još sve igre s Xboxa 360 dostupne za igranje na Xboxu One putem “backwards compatible” programa, čitavu listu s hrpetinom igara možete naći na blogu Majora Nelsona, odnosno na ovome linku.