Nakon što smo jučer saznali da se Sony s nestašicom i sporom proizvodnjom te velikom navalom na PlayStation 5 bori tako što će ove godine proizvesti još oko milijun novih primjeraka konzole PlayStation 4, njihov glavni konkurent Microsoft sa svojim konzolama ide potpuno suprotnim smjerom.

Tako smo danas saznali da je zeleni tim potiho u potpunosti prestao s proizvodnjom svoje prošle generacije i konzole Xbox One i to još u prosincu 2020. godine. Vijest o tome prvotno je prenio portal The Verge, a informaciju je u izjavi potvrdila i glasnogovornica Xboxa Cindy Walker.

Kako bismo se usredotočili na proizvodnju konzola Xbox Series X/S, zaustavili smo proizvodnju za sve konzole Xbox One krajem 2020.“, kratko i jasno rekla je Walker, što je interesantna vijest koja dolazi samo par dana nakon što smo saznali da su Microsoftove nove konzole Xbox Series X i S u godinu dana postale najprodavanije Xbox konzole u povijesti zelenog tima.

Podsjećamo, otkrio je to šef Xboxa Phil Spencer u intervjuu za The New York Times, ističući da su goleme prodajne brojke novih konzola ostvarene unatoč nestašici čipova i pandemiji koronavirusa, odnosno upravo zbog te činjenice da su se milijuni igrača, zatvoreni usred pandemije u svojim domovima, bacili na kupnju novih konzola.

Interesantno je vidjeti kako se ova dva konzolaška giganta različito nose s novonastalom situacijom i proizvodnjom konzola u neizvjesnim uvjetima današnjice u kojoj živimo.