Uz sve moguće stvari koje se događaju u gaming industriji, možda ste uspjeli zaboraviti da je u siječnju ove godine razvojni studio Crytek službeno najavio Crysis 4. U posljednja tri mjeseca od najave o igri nismo čuli nikakvih novosti sve do danas kad su najavili da se njihovom studiju pridružio veteran Mattias Engström.

Engström je inače nešto više od šest godina radio za IO Interactive u kojemu je njegova posljednja uloga bila na visokoj poziciji redatelja igre Hitman 3, dok je kao level dizajner radio i na prethodne dvije igre u serijalu Hitman (iz 2016. i 2018.). Devetogodišnju karijeru level dizajnera prije dolaska u IO Interactive imao je u Ubisoftu u kojemu je od 2007. do 2016. radio na igrama World in Conflict, Assassin’s Creed Revelations, Far Cry 3 i The Division.

Na svom novom poslu u studiju Crytek Engström će biti ni manje ni više nego redatelj igre Crysis 4, a iako je sama igra najavljena prije tri mjeseca s informacijom da je u jako ranoj fazi razvoja, u toj fazi je i dalje jer Crytekov tweet ističe da je Engström na poziciji redatelja igre počeo raditi tek ovoga tjedna. 

To ukratko znači da ćemo na bilo kakve novosti, screenshotove, gameplay i okvirni datum izlaska morati i dalje čekati još dugo. Ono što zasad znamo još od siječnja je da će ovo biti “istinska next-gen pucačina” kako su je tada nazvali na svom službenom blogu te da je “Crysis 4” zasad njezin radni naziv. Iz Cryteka su dotad, nastavno na tweet o novom redatelju igre, podijelili informaciju i da su u potrazi za novim zaposlenicima koji bi radili na Crysisu 4 i to na čak 27 različitih pozicija.