Što je manje od mini? Pa naravno – mikro, kaže SEGA, najavivši Game Gear Micro – sasvim novo (i zaista mikro) izdanje svoje dobro poznate handheld konzole koja je harala tržištem devedesetih godina prošloga stoljeća.

Sama najava ovog novog mikro izdanja nekad popularne handheld konzole dolazi u sklopu proslave 60 godina postojanja kompanije SEGA, a čini se da je toj poznatoj kompaniji dojadila prethodno postojeća pomama za oživljavanjem retro konzola u “mini” izdanju, jer je Game Gear Micro toliko malen da je doslovno manji od dlana ruke prosječne odrasle osobe.

Ne šalimo se, konzola je manja od dlana

Dimenzije konzole su 80 milimetara u širini, 43 milimetra u visini te 20 milimetara u debljini, a interesantna je činjenica da će dolaziti u četiri različite inačice: crnoj, plavoj, crvenoj i žutoj. Još otkvačenija je činjenica da će svako izdanje boje konzole dolaziti s četiri različite predinstalirane igre, tako da zapravo sa svakim izdanjem dobivate drugačiju ponudu.

Klasični crni Game Gear Micro dolazi sa sljedećim igrama: Out Run, Puyo Puyo Tsu, Royal Stone i Sonic the Hedgehog.

Plavi Game Gear Micro donosi igre Baku Baku Animal: Sekai Shiikugakari Senshuken, Gunstar Heroes, Sonic & Tails i Sylvan Tale.

Nakon njega, žuti Game Gear Micro diči se sa sljedećim igrama: Nazo Puyo: Arle no Roux, Shining Force, Shining Force II i Shining Force: Final Conflict.

Posljednji, odnosno crveni Game Gear Micro donosi Columns, The G.G. Shinobi, Megami Tensei Gaiden: Last Bible i Megami Tensei Gaiden: Last Bible Special.

Četiri boje, četiri različite ponude igara

Sama konzola u trenutku pisanja ovoga teksta najavljena je isključivo za japansko tržište te će koštati 4.980 yena (cca 310kn), a u Japanu izlazi 6. listopada. Sve četiri varijante konzole dostupne su za naručivanje na web dućanima kao što su Amazon JapanRakutenebten i mnogi drugi. No, podsjećamo, linkovi i dućani su na japanskom, iako vjerujemo da bi konzola mogla uskoro biti najavljena i za europsko i svjetsko tržište, kao što je slučaj i sa svim dosadašnjim retro re-izdanjima (kao što su SEGA Genesis Mini, SNES Classic Mini i druge). 

Dakako, za kolekcionare koji će htjeti imati sva četiri izdanja, SEGA nudi i kompletni paket po cijeni od 29.980 yena (cca 1.860kn), a taj paket uključuje i bonus kul dodatakBig Window Micro, odnosno mikro izdanje poznatog Seginog gadgeta koji povećava ekran konzole Game Gear.

Ok, povećalo za ovako malu konzolu sada ima još više smisla

Najavni trailer za Seginu novu retro konzolu Game Gear Micro na izvornom japanskom jeziku i u sva njezina četiri šarena izdanja pogledajte u nastavku teksta: