U moru novih AAA i blockbuster naslova, valja se prisjetiti kako je to bilo nekad te zašto se i dalje konkretni naslovi igraju s istom dozom entuzijazma kao onomad kad smo djeca bili. Klasici iz zlatnog perioda 16-bitnih sustava jednostavno nikad neće otići u zaborav niti ćemo mi ikad biti prestari za njih.

SEGA je toga apsolutno svjesna te je zajednici novih i starih igrača spremila iznenađenje. SEGA Genesis (u ovom dijelu svijeta poznata kao SEGA Mega Drive) u minijaturnom izdanju dolazi u prodaju pred kraj ljetnog perioda.

Ovim se potezom ponovno stavlja naglasak na “retro gaming” kako ga popularno vole nazvati u današnje vrijeme te se istim potezom SEGA priključuje familiji proizvođača mini-konzola, za koje smo već svjedočili od Sony i Nintendo stare garde.

Kompletan popis igara koje će ova mini konzola imati još nije objavljen, no trenutno je poznato da će uključivati top naslove svojeg vremena poput Castlevania: Bloodlines, Sonic the Hedgehog te Comix Zone, pored svih ostalih voljenih naslova i favorita.

Sega Mega Drive klasici već su dostupni na Nintendo Switchu, kao i na PC-ju putem Steama te od prošle godine i na PlayStationu 4, ali to nipošto ne znači da se morate na takav način limitirati. 😉

Prednarudžbe su, naravno, već moguće te za $79.99USD možete uživati u naslovima vaše mladosti (ili starosti, kako god vam je po želji). Zaokružite datum, 19. rujna 2019. službeni je izlazak, stoga obradujte sebe ili bližnjega svoga.