Poznati bjeloruski izdavač Wargaming.net proslavio se serijalom “World of…” igara, a njhov treći akcijski MMO po redu – World of Warships – izašao je na tržište 2015. godine. Ukoliko ga dosad niste igrali ili ste, pak, kratko zaigrali i zaboravili o čemu se radi, u nastavku donosimo sedam cool činjenica igri koje možda ne znate.

1. World of Warships je BESPLATAN za igranje!

Sve što trebate za početak je otići na službenu stranicu igre i kliknuti na narančasti gumb IGRAJ BESPLATNO. Ako već imate Wargaming.net račun, samo preuzmite igru. Ako nemate, navedite email adresu, odaberite korisničko ime i spremni ste!

2. Možete igrati s prijateljima u divizijama i klanovima ili igrati sami

Uđite u tim i sudjelujte u bitkama protiv botova ili pravih igrača. Možete i pozvati prijatelje i napraviti vlastitu diviziju ili se pridružiti klanu i pronaći kapetane koji slično razmišljaju i zajedno pokoriti mora. Budite u timu i iskoristite široku lepezu prednosti u igri! Ako više volite stil igre usamljenog vuka, uvijek se možete boriti pojedinačno.

3. Možete upravljati brodovima 11 različitih pomorskih sila

Odaberite zastavu pod kojom ćete ploviti. U World of Warships možete birati između vodećih pomorskih sila. Proučite jake i slabe strane svake nacije, odvagnite mogućnosti u stilu igre i iskoristite ih u bitci kada primjenjujete svoju taktiku! Evo o kojim nacijama i pomorskim silama se radi:

SSSR

Pomorske sile Ruskog Carstva i SSSR-a predstavljaju razarači i krstarice. Većina ovih brzih topovnjača ima slabi oklop i izvanredne glavne topovske kule. Slavne brodove u igri uključuju: Aurora, Kirov, Tashkent, Mikhail Kutuzov, Derzki, i Gnevny.

SAD

Jednu od glavnih pomorskih sila u igri predstavljaju četiri tipa brodova. Svestranost je zajednički nazivnik svih američkih brodova. Slavne brodove u igri uključuju: Iowa, Midway, Des Moines, Cleveland, Benson, i Gearing.

Japan

Japanska flota je dijametralna suprotnost američkoj mornarici. Ovi originalni brodovi oslanjaju se na brzinu i snažno naoružanje umjesto debelog oklopa. Slavne brodove u igri uključuju: Yamato, Fuso, Shokaku, Nagato, Akizuki i Myoko.

Velika Britanija

Kraljevsku Mornaricu predstavljaju neki od najglasovitijih ratnih brodova Prvog i Drugog Svjetskog Rata. Slavne brodove u igri uključuju: Leander, Hermes, Warspite i Cossack.

Njemačka

Glavne odlike njemačkih topova su oklop i probojnost granata. Njemački topovi blistaju u izdržavanju udaraca dok jure ka ključnim položajima. Slavne brodove u igri uključuju: Bismarck, Tirpitz, Nurnberg, Admiral Hipper, Gneisenau i Leberecht Maass.

Francuska

Poznati po svojoj brzini i brzini paljbe, francuski bojni brodovi i krstarice izvrsno pritišću slabe točke u neprijateljskim formacijama. Slavne brodove u igri uključuju: Dunkerque, Richellieu i Algerie.

Poljska

Blysmawica je višenamjenski razarač koji kombinira najbolje odlike američkih i sovjetskih razarača.

Pan-Azija

Brodovi iz Indonezije, Republike Kine, Tajvana i Republike Koreje razlikuju se od ostalih po brzom punjenju njihovog Generatora Dima i snažnim dubokomorskim torpedima.

Commonwealth

Australiju, Kanadu i Novi Zeland predstavljaju krstarica Perth i razarači Vampire i Haida.

Italija

Relativno dobra brzina, snažno topništvo i odlična balistika daju talijanskim brodovima vlastiti „temperament“ i također ih je lijepo i gledati. Slavne brodove u igri uključuju: Roma i Duca degli Abruzzi.

Pan-Amerika

Pionir ove nacije u igri je laka krstarica Nueve de Julio iz Argentine s petnaest brzometnih topova glavne topovske kule, snažnom protuzračnom obranom i velikom brzinom.

4. Možete prilagoditi vanjštinu svakog broda kako god želite

U World of Warships možete prilagoditi vaše brodove kako želite s desecima različitih povijesnih tematskih kamuflaža koje su vam na raspolaganju, kao i s raznim posebnim zastavicama kojima možete ukrasiti svoje jarbole.

5. Možete odabrati četiri tipa broda između više od 200 dostupnih ratnih brodova

U World of Warships možete preuzeti upravljanje nad golemim brojem brodova različitih oblika, veličina i specijalizacija. Brodovi se dijele u četiri različite klase: razarači, krstarice, bojni brodovi i nosači zrakoplova. Evo što svaki tip broda predstavlja i kako funkcionira:

Razarači

Mali, lagani i skromni, razarači koriste nevidljivost i brzinu kako bi iznenadili neprijateljske brodove malim brzometnim topovima i lepezom torpeda.

Krstarice

Veći od razarača, ali manji od bojnih brodova, krstarice često obavljaju svakakve pomoćne dužnosti.

Bojni brodovi

Veliki, dobro oklopljeni ratni brodovi s velikim glavnim topovima, zajedno s brojnim sekundarnim i protuzračnim bitnicama, čine neke od najsnažnijih brodova u igri.

Nosači zrakoplova

Nosači zrakoplova su ustvari plutajuće zračne baze te u principu u žaru borbe služe za prijevoz, popravak, lansiranje i spašavanje aviona u bitci.

6. Možete biti nagrađeni za pozivanje prijatelja putem Programa preporuke

„Igraj s prijateljima“ je program preporuke koji se trenutno odvija u igri World of Warships i daje bonuse za pozivanje drugih ljudi u igru. Bilo koji igrač najmanje razine 3 u svojem Dosjeu može ući u Program. Ako veteran uspije dovesti nove igrače u igru ili vratiti bivše igrače, i veteran i svi njegovi pozvani članovi primaju nagrade.

7. Svakih nekoliko tjedana možete uživati u novim mogućnostima

U igri World of Warships stroj se nikad ne zaustavlja: razvojni tim je stalno u pogonu. Svaka četiri tjedna igra se nadograđuje novim sadržajem, brodovima i akcijama u kojima možete sudjelovati i biti nagrađeni velikim bonusima.

ACTION STATIONS!

Klikni na link wo.ws/2LbqyiN i kreiraj račun za igru!