O igri Rocket League ne moramo previše pisati jer vjerujemo da je većina nas, barem nakratko, zaigrala taj sportsko-trkaći naslov. O popularnosti te igre dovoljno govori i činjenica da je Epic Games prošle godine kupio i igru, ali i cijeli razvojni studio Psyonix, čime se povuklo pitanje hoćemo li je i dalje moći igrati na Steamu. Odgovor na to pitanje dobili smo na službenom blogu igre putem kojeg je najavljeno da hoćemo, ali samo do kraja ovog ljeta, nakon čega će je novi igrači moći nabaviti isključivo putem Epic Games Storea. No, bez brige – Rocket League tada postaje besplatan za igranje!

Ažuriranje koje će tada stići bit će najveće dosad, a donijet će ogromne promjene u sustave Tournament i Challenge, te cross-platform progresiju za igračev inventory, Rocket Pass i Competitive Rank. Svi novi igrači bit će prisiljeni na preuzimanje igre isključivo putem Epic Games Storea jer će po izlasku ažuriranja Rocket League nestati sa Steama. Međutim, ukoliko igru trenutno posjedujete putem te platforme, nećete biti prisiljeni na prebacivanje na drugu platformu već će vam ista ostati u kolekciji.

Kako igrači koji su igru kupili ne bi ostali zakinuti za utrošeni novac, razvojni studio Psyonix poručio je da će ih nagraditi tzv. Legacy statusom koji uključuje sve DLC-ove izdane prije prelaska na f2p model, titulu “Est. 20XX” koja prikazuje kada je igrač započeo s igrom, 200+ Common itema poboljšanih na Legacy kvalitetu, Golden Cosmos Boost, Dieci-Oro Wheels i Huntress Player Banner.

Dodajmo još da će svi igrači koji su igru kupili zaključno s jučerašnjim danom dobiti i besplatan item Faded Cosmos Boost, koji će im biti dodijeljen po prelasku na free-to-play model. Cross-play podrška i dalje ostaje, a po novom će biti omogućena i između Steama i Epic Games Storea.

Rocket League moguće je zaigrati na PC-ju, PlayStationu 4, Xboxu One i Nintendo Switchu.