Rocket League, nogomet s vozilima na četiri točka i dalje stoji u vrhu zabavne i natjecateljske ponude u industriji videoigara. Svi ga vole, svi ga igraju. Nedavno smo svjedočili kako i Epic isto tako voli Rocket League, toliko snažno da je kupio ne samo igru nego i kompletan razvojni studio Psyonix.

Rocket Pass 3

U moru PR izjava koje su osvanule nakon navedene akvizicije za i dalje nepoznat iznos novaca, jedna izjava je potaknula svijet na razmišljanje o budućnosti Rocket Leaguea na PC platformi. Kako je poznato da Rocket League je na PC moguće pribaviti i igrati kroz Steam, Epic je prvotno izjavio kako bi akvizicija značila i ekskluzivnu prodaju, sada, kroz Epic Game trgovini, što i nije toliko iznenađujuća izjava s obzirom na dosadašnji pristup Epica kada su u pitanju novi naslovi. Međutim, ovdje se radi o naslovu koji na tržištu postoji od 2015. godine, tako da nismo i dalje sigurni koliko će sklanjanje Rocket Leaguea iz Steam ponude biti strateški opravdan.

Ubrzo zatim Epic je povukao izjavu, odnosno “napravio ispravku“, u kojoj sada navodi kako i dalje ne postoje planovi za prestanak prodaje Rocket Leaguea na Steamu, te da će i dalje pružati podršku postojećim Steam igračima.

Kako su dvije izjave dosta kontradiktorne i suviše nejasne, ostaje nam samo pretpostavljati i čekati daljnji razvoj događaja te uživati u novom sadržaju Rocket Pass 3 koji je aktivan već nekoliko tjedana.