PUBG je prodan u 30 milijuna primjeraka. Ovo je veoma ogroman uspjeh, ali kao što smo nedavno pisali, broj igrača i dalje pada.

Prošli tjedan je po prvi puta zabilježen pad igrača (1.74%), a današnje informacije nam ukazuju na to da je igru napustilo 5% igrača.

Bluehole ne komentira pad igrača, ali moje mišljenje je da igrači odustaju od PUBG-a zbog cheatera i igrača koji koriste skripte.

Igra koja pridobije toliku publiku, privući će i veliki broj cheatera. Bluehole je tek nedavno uveo novi anti-cheat sustav s kojim su banali dobar dio igrača (99.9% od bananih igrača dolazi iz Kine).

Također, razno razni igrači koriste skripte koje ne bi trebale biti dozvoljene. Na primjer, igrač koristi SKS pušku koja može ispaliti metak svakih 0,090 sekundi.
Uz pomoć skripti može napraviti da sa SKS puškom metke ispaljuje trostruko brže stvarajući mu puno veću prednost nad ostalim igračima.

Previše igrača odustaje od igranja PUBG-a jer Bluehole jednostavno ne shvaća ozbiljnost cheatera i igrača koji koriste skripte.