Fama oko loot boxova nastavlja se i sa svim novim igrama koje još nisu ni izašle, a pomisao na njihovu potencijalna implementacija dovoljna je da gameri krenu ”puhati na hladno”, pogotovo kad se radi o igri Anthem koju izdaje Electronic Arts koji ima neobičan afinitet prema toj suspektnoj metodi dodatne monetizacije igre.

Naime, na društvenim mrežama započela je rasprava koju je Mike Gamble vodio s fanovima nakon što je objavljeno kako će svaki igrač u demou dobiti 100 novčića koje će moći iskoristiti na kozmetičke predmete u igri. Činjenica da postoji ”in-game” novac digla je fanove na noge, optuživši BioWare i EA kako će Anthem biti novi poligon za antipotrošačku praksu lootboxova.

Kako bi bio što više nedvosmislen, gospodin Gamble je dodatno naglasio kako Anthem neće imati lootboxove jer nemaju mjesto u njihovoj igri. Igra će svakako imati mikrotransakcije u vidu kozmetičkih predmeta i dijelova oklopa.

Ne moramo još dugo čekati kako bi napokon isprobali Anthem jer će igra dobiti čak dva demoa. Prvi će izaći 25. siječnja, a drugi tjedan dana kasnije. Konačan datum izlaska igre je 22. veljače, a igra će svijetlo dana ugledati na konzolama PlayStation 4 i Xbox One i na PC-u.