Nakon što je izašao u katastrofalno lošem stanju, sve do danas vjerovalo se kako će Anthem doživjeti novo izdanje (kolokvijalno zvano Anthem NEXT ili Anthem 2.0), kao što se svojevremeno iz pepela izdignuo No Man’s Sky. No, BioWare je danas javno objavio da je novo izdanje igre trajno otkazano.

U duhu transparentnosti i razriješenja, htjeli smo podijeliti informaciju da smo donijeli tešku odluku o prestanku razvoja i rada na igri Anthem (aka Anthem NEXT)“, počinje izvršni producent igre Christian Dailey u novom podužem updateu na službenom BioWareovom blogu. Unatoč višestrukim updateovima, poboljšanjima i naporima da postave osnove za restrukturiranje igre, ističe Dailey, čitava 2020. godina donijela je sa sobom niz problema, misleći prvenstveno na rad od doma i pandemiju koronavirusa, koji su snažno utjecali na planove studija, kao i na opadanje produktivnosti i veliki porast stresa u timovima koji su dosada radili na Anthemu.

Unatoč svemu navedenom, Dailey dodaje da rad na drugim igrama i projektima BioWarea ipak uspijeva napredovati. “Razvoj igara je težak. Odluke poput ove nisu lake. Napredujući dalje, moramo laserski fokusirati naše napore kao studio i ojačati iduće igre Dragon Age i Mass Effect, istovremeno nastavljajući pružati kvalitetne nadogradnje za Star Wars: The Old Republic“, objasnio je Dailey, ističući da će se studio umjesto Anthema sada u potpunosti fokusirati na druge igre u aktivnom razvoju.

Anthem kakav je sada nastavit će postojati i dalje, kaže igrin izvršni producent, pa će igrini serveri i live service ostati aktivni, ukoliko igru želite igrati i dalje. Dotada, što je BioWare još imao za reći o gašenju razvoja novog Anthema, pročitajte na ovome linku.