Jonathan Warner, najpoznatiji kao redatelj igre Anthem, sinoć je javno objavio da napušta BioWare nakon devet godina rada u studiju.

Vijest o njegovu odlasku dolazi mjesec dana nakon što smo saznali da je BioWare u potpunosti odustao od rada na novom izdanju Anthema, poznatom kao Anthem 2.0 ili Anthem NEXT te da se njihov neuspjeli multiplayer RPG shooter ipak neće izdići iz pepela u novom ruhu, kao što je to prije nekoliko godina uspjelo studiju Hello Games s igrom No Man’s Sky.

Prije redateljskog rada na igri Anthem, Warner je u BioWareu tijekom devet godina sudjelovao na raznim projektima. Bio je producent igre Mass Effect 3, njezine multiplayer komponente i DLC dodatka The Citadel, kao i paketa Mass Effect Trilogy iz 2012. godine te je sudjelovao i na igri Mass Effect: Andromeda. Prije posla u BioWareu radio je za kompanije Microsoft, Disney i Electronic Arts.

U svojoj oproštajnoj poruci na twitteru nije se dotaknuo Anthema, već je istaknuo da nadolazeće igre Dragon Age 4, novi Mass Effect i Star Wars: The Old Republic ostaju u izrazito dobrim rukama te da ih jedva čeka zaigrati u budućnosti, ovoga puta kao obični igrač s druge strane ekrana. Pritom je zahvalio svojim radnim kolegama i najavio da odlazi “raditi nove stvari”.