Ako i vi, kao i mi, jedva čekate The Medium, novi horor uradak poljskog razvojnog studija Bloober Team (Observer, Blair Witch, Layers of Fear 1 i 2), koji obećava pokazati svu snagu nove konzole Xbox Series X, čekanju samo što nije kraj, a ekipa iz Bloobera hypea nas novim četrnaestominutnim gameplay prikazom.

Ukoliko ste propustili vijesti o toj igri, radi se o svojevrsnom spiritualnom nasljedniku Silent Hilla, vječnoj inspiraciji od koje ovaj poljski studio niti ne bježi, a toliko su opčinjeni Silent Hillom da su za potrebe prenošenja mračne atmosfere angažirali i legendarnog skladatelja Akiru Yamaoku, koji je skladao glazbu za sve igre serijala Silent Hill.

The Medium, pak, donosi priču o vidjelici Marianne koja ima jedinstvenu moć uvida i vizija te istovremeno živi u dva svijeta: stvarnom svijetu i zastrašujućem duhovnom svijetu – mračnom alter-egou i zrcalnoj projekciji našeg stvarnog svijeta. Pomoću snažnog hardvera Microsoftove nove konzole, ova Xbox Series X/S i PC ekskluziva prikazivat će nam tako dva različita svijeta istovremeno generirana na jednom ekranu.

Već smo prije mogli vidjeti kako to sve izgleda u pokretu krajem listopada (sada već) prošle godine. Ranije istog tog mjeseca saznali smo da glavnom negativcu glas posuđuje legendarni Troy Baker, a nakon što je igra u studenom odgođena (jer joj je originalni datum izlaska bio 10. prosinca – isti dan kada je stigao i Cyberpunk 2077), napokon nam stiže 28. siječnja za PC (Steam, Epic Games Store) i Xbox Series X/S.