Ako smo se ičemu najviše radovali uz sami izlazak Microsoftove konzole Xbox Series X, onda je to izlazak nove inovativne horor igre The Medium, koja je trebala stići 10. prosinca te biti jedna od prvih ekskluziva za tu next-gen konzolu i istestirati granice novog hardvera. No igra je tijekom vikenda odgođena na početak 2021. godine.

Vijest o odgodi poljski je razvojni studio Bloober Team objavio putem službenoga twitter profila igre, ističući kako su ovu tešku odluku morali donijeti zbog situacije s koronavirusom u Poljskoj, ali i “zbog trenutnog rasporeda drugih igara na tržištu“.

Naravno, radi se o činjenici da je CD Projekt RED, drugi poljski studio, najočekivaniju igru godine – Cyberpunk 2077 – nedavno prebacio baš na 10. prosinca, kada je originalno trebao izaći The Medium, stoga ćemo ovaj hororac igrati “tek” krajem siječnja 2021., što je odgoda od samo mjesec i pol dana.

Bloober Team obećava da će ovu odgodu iskoristiti kako bi dodatno ispolirali igru te osigurati da isporuče svoju inovativnu viziju interaktivnog psihološkog horora koji pomiče granice žanra. Podsjećamo, igra će biti jedinstveni slučaj u kojemu će dva različita svijeta biti generirani i prikazani istovremeno na jednom ekranu.

The Medium po novome stiže 28. siječnja 2021. godine, kada dolazi na PC i Xbox Series X/S.