Poljski razvojni studio Bloober Team (Layers of Fear 1 i 2, Observer, Blair Witch) napokon je objavio kada ćemo moći zaigrati The Medium, njihov nadolazeći inovativni next-gen psihološki horor iz trećega lica, koji su premijerno najavili u svibnju kroz Microsoftov event Inside Xbox i program Xbox 20/20. Igra stiže u prosincu za PC i Xbox Series X/S.

Podsjetimo se: radnja igre odvija se u poljskom gradu Krakowu krajem devedesetih. Protagonistica je medij, odnosno vidjelica Marianne, koja ima jedinstvenu moć uvida i vizija te istovremeno živi u dva svijeta: stvarnom svijetu i zastrašujućem duhovnom svijetu koji Bloober Team opisuje kao mračni alter-ego i zrcalnu projekciju našeg stvarnog svijeta. Taj duhovni svijet sačinjen je od svih negativnih emocija, gnjeva, mračnih tajni i poriva čovječanstva te izgleda kao ruševno nadrealno mjesto poput Silent Hilla.

Posebnost igre bit će u tome što ćemo kao protagonistica Marianne u dva vizualno potpuno različita svijeta boraviti i u njima igrati istovremeno, a ti svjetovi bit će generirani simultano i bez trzanja na jednom ekranu. Studio inspiraciju za mračni svijet, tematiku i atmosferu igre crpi iz Silent Hilla i slika poznatog poljskog fotografa, kipara i slikara nadrealizma – Zdzisława Beksińskog.

Kako će to izgledati, mogli smo vidjeti u prethodnim prikazima gameplaya tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, a prije dva tjedna kroz novi story trailer saznali smo i da će glavni neprijatelj biti misteriozni The Maw, izvitopereno biće sazdano od emocija srama, bijesa i bespomoćnosti, koje tumači slavni glasovni glumac Troy Baker.

S obzirom da je studiju Bloober Team jedna od glavnih inspiracija Silent Hill 2 (koju članovi studija smatraju svojom omiljenom igrom), sklopili su i suradnju sa skladateljem tog poznatog horor serijala – Akirom Yamaokom, koji na glazbi za igru The Medium surađuje s Blooberovim dugogodišnjim skladateljem Arkadiuszom Reikowskim. Novi video o njihovoj suradnji pogledajte u nastavku:

The Medium izlazi 10. prosinca za PC i Xbox Series X/S, a moći ćemo ga nabaviti putem platformi Steam i Microsoft Store po cijeni od 42 eura.