Studio Mad Head Games – naši dobri susjedi iz Novoga Sada te redoviti gosti i partneri naše konferencije Reboot Develop nedavno su, u suradnji s izdavačkim ogrankom poznatoga bjeloruskog studija Wargaming Alliance, službeno najavili svoj top-down multiplayer akcijski RPG Pagan Online, a danas je stigao i prvi ikad prikaz gameplaya u obliku svježeg trailera.

Podsjetimo se: Pagan Online smješten je u predkršćansko doba u kojemu je oslobođen božji gnjev. Iako je inspiriran Blizzardovim Diablom, u poznati RPG recept uvodi nekoliko vlastitih noviteta.

Igra obećava elemente standardne za taj žanr poput dungeona i puno loota, ali u istom trenutku modernizira borbu koja je, stoga, slična žanru MOBA, bez žrtvovanja akcije na koju su igrači navikli u akcijskim RPG-ovima.

Prvi prikaz gameplaya izgleda zaista fantastično te se čini da će igra biti primamljiva ne samo fanovima Diabla, već i svima željnima fantasy akcije, jer sada kad napokon možemo vidjeti kako sama borba izgleda, možemo potvrditi da mješavina žanrova MOBA i akcijskih RPG-a, koju su Mad Headovci spominjali, zaista funkcionira.

Osim same akcije, trailer nam donosi uvid i u različite klase koje ćemo imati na odabir te različite heroje s kojima ćemo igrati, a njihov dizajn je stvarno prekul i pogađa onu dobru poznatu fantasy RPG notu.

Kako izgledaju borba, setting, likovi i lootanje, pogledajte sami u traileru prikazanom u tekstu iznad, a ukoliko želite više, Mad Head Games i Wargaming Alliance vas pozivaju da se slobodno pridružite trialsima putem ovoga linka i isprobate igru.