Electronic Artsov pretplatnički servis EA Access, koji je još od 2014. godine dostupan vlasnicima konzole Xbox One, sinoć je napokon stigao i na PlayStation 4 te će vam za male novce dati automatski pristup čitavom nizu Electronic Artsovih igara.

Da će EA Access doći na PS4, znamo od svibnja ove godine, kada je javno obznanjeno da je Sony konačno pristao na uvjete koje je postavio EA. U svakom slučaju, sada kad je pretplata na EA Access napokon dostupna i za vlasnike konzole PlayStation 4, evo što nudi i za koje novce.

Dakle, postoje dva ranga pretplate na EA Access: pretplata za jedan mjesec košta 30kn, a pretplata za 12 mjeseci košta 190kn. Ponuda je u oba slučaja identična, samo birate koliko dugo želite biti pretplaćeni na uslugu. Što se, pak, tiče EA igara koje dobijete u pretplati, lista sadrži sveukupno 47 igara, koje ne morate zasebno kupovati već ih možete instalirati i igrati bilo kada, sve dok plaćate pretplatu na EA Access. Evo čitave liste dostupnih igara:

· A Way Out
· Battlefield 1
· Battlefield 4
· Battlefield Hardline
· Battlefield V
· Burnout Paradise Remastered
· Dragon Age: Inquisition
· Fe
· FIFA 15
· FIFA 16
· FIFA 17
· FIFA 18
· FIFA 19
· Madden NFL 15
· Madden NFL 16
· Madden NFL 17
· Madden NFL 18
· Madden NFL 19
· Madden NFL 25
· Mass Effect: Andromeda
· Mirror’s Edge Catalyst
· NBA Live 15
· NBA Live 16
· NBA Live 17
· NBA Live 18
· NBA Live 19
· Need for Speed
· Need for Speed: Payback
· Need for Speed Rivals
· NHL 15
· NHL 16
· NHL 17
· NHL 18
· NHL 19
· Peggle 2
· Plants vs Zombies: Garden Warfare
· Plants vs Zombies: Garden Warfare 2
· Rory McIlroy PGA Tour
· Star Wars: Battlefront
· Star Wars: Battlefront 2
· Titanfall 2
· The Sims 4
· UFC
· UFC 2
· UFC 3
· Unravel
· Unravel Two

E sad, kad smo fino došli do kraja liste igara koje su dostupne kroz EA Access na konzoli PlayStation 4, valja spomenuti i činjenicu da lista ipak nije kompletna, barem ne kad se usporedi s trenutnom ponudom na Xboxu One. Naime, s obzirom da je EA Access posljednjih pet godina postojao isključivo na konzoli Xbox One, posljedično se dogodilo da su se na Microsoftovoj konzoli u sklopu pretplate na listi našle i EA igre s konzole Xbox 360 koje imaju “backwards compatible” funkcionalnosti te su igrive na Xboxu One.

Radi se o listi od čak 32 igre koje vlasnici PlayStationa 4 (bar zasada) neće imati u EA Accessu, za razliku od EA Access pretplatnika na konzoli Xbox One. Moramo istaknuti da nam je žao zbog toga i da ovo vidimo kao propust, s obzirom da se radi o zaista odličnim igrama za koje smo bili sigurni da moraju biti na listi, no ipak nisu (npr. čitavi serijal Dead Space, originalna trilogija Mass Effect, prve dvije igre u trilogiji Dragon Age, prvi nastavak igre Mirror’s Edge itd.). U nastavku pročitajte čitavu listu od 32 igre koje vlasnicima PlayStationa 4 NISU dostupne u pretplati EA Access:

· Alice: Madness Returns
· Army of Two
· Battlefield 3
· Battlefield 1943
· Battlefield: Bad Company
· Battlefield: Bad Company 2
· Bejeweled 2 Deluxe
· Bejeweled 3
· Black
· Dante’s Inferno
· Dead Space
· Dead Space 2
· Dead Space 3
· Dead Space Ignition
· Dragon Age: Origins

· Dragon Age 2
· Feeding Frenzy
· Feeding Frenzy 2
· Fight Night Champion
· Heavy Weapon
· Mass Effect
· Mass Effect 2
· Mass Effect 3
· Medal of Honor: Airborne
· Mirror’s Edge
· Peggle
· Plants vs. Zombies
· Skate 3
· SSX
· Titanfall
· Zuma Deluxe
·
Zuma’s Revenge!

Hoće li EA u dogovoru sa Sonyjem ispraviti ovu nepravdu, ostaje vidjeti. Dotada, ukoliko vas zanima pretplata na EA Access, 1 mjesec pretplate za 30kn kupite na ovome linku, a 12 mjeseci pretplate za 190kn kupite ovdje.